Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail en Inbox kunnen nu beter omgaan met adressen en telefoonnummers

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2017, 9:07 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor zowel Gmail als Inbox, waardoor die applicaties beter kunnen omgaan met adressen en telefoonnummers. Wanneer je op één van deze dingen tapt op het scherm, opent zich de juiste app die daar wat mee kan.

Download de update voor Gmail en Inbox

Google heeft in Android 8.0 Oreo een handige functie ingebouwd die heel wat tijd moet gaan besparen. Wanneer je een adres of telefoonnummer selecteert, dan zal het besturingssysteem vervolgens een app voorstellen om te gebruiken. Daarvoor maakt het OS gebruik van machine learning. Voor de e-mailapplicaties Gmail en Inbox heeft Google nu een soortgelijke update vrijgegeven: wanneer mensen op een adres of telefoonnummer tappen, dan kunnen de apps vervolgens een andere applicatie openen die daar wat mee kan.

De reden daarachter is heel simpel. Gmail- en Inbox-gebruikers gebruiken de e-maildiensten vaak om afspraken in te plannen, mensen te ontmoeten of evenementen in te plannen. Nu moet je alle losse informatie nog kopiëren van app naar app, maar straks kan dat dus een stuk sneller gaan. De adressen en telefoonnummers worden als het ware omgezet naar hyperlinks, zodat applicaties weten wat ze ermee kunnen doen. Zit je op een mobiele telefoon en druk je op een telefoonnummer, dan zal die automatisch gaan bellen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.