Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Google Family Link stel je een oude tablet veilig voor je kinderen in

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2017, 9:48 CategorieApplicaties

Met Google Family Link is het mogelijk oude Android-tablets zo in te stellen dat je kinderen er veilig mee kunnen spelen. Zo bepaal je wat voor apps en games je kinderen gebruiken en welke ze wel en niet mogen downloaden vanuit Google Play.

Google Family Link: handige app voor ouders

Google Family Link is een handige app voor ouders, waarmee ze een oudere Android-tablet kunnen instellen voor hun kinderen. Zo kunnen die kinderen de tablet veilig gebruiken, omdat jij als ouder in de hand hebt welke apps ze gebruiken en welke games ze spelen of downloaden. Het enige dat je hoeft te doen is de app downloaden (zie hieronder voor links) en een Google-account voor je kind aanmaken. Ook kun je als ouder zien hoe lang je kind op de tablet zit en kun je instellen dat ze na verloop van tijd weer van dat apparaat af moeten.

Verder is het mogelijk van afstand het apparaat te vergrendelen, zodat ze niet worden afgeleid wanneer ze eigenlijk moeten slapen of studeren. Als ouder zie je nog net niet welke boeken je kinderen lezen en welke sites ze bezoeken (maar dat kan bijvoorbeeld wel op de tablets van Amazon). Ook worden niet alle berichtendiensten gecheckt of muziekspelers gevolgd. Desondanks is dit wel een mooie optie voor wanneer je nog een oude Android-tablet hebt liggen en je die aan je kind wil geven. Let wel even op de juiste Android-versies.

Wil je toch een oude Android-tablet kopen voor je kind, check dan deze tips zodat je precies weet waar je op moet letten.

  • Google Family Link
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.