Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google neemt waarschijnlijk de smartphone-afdeling van HTC over

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2017, 9:21 CategorieAndroid

Volgends de Chinese publicatie Commercial Times zijn Google en HTC in gesprek over het overnemen van de smartphone-afdeling van de laatstgenoemde. De gesprekken zouden zich al in een laat stadium van onderhandelingen bevinden.

Google neemt smartphone-afdeling HTC over – gerucht

Hoewel HTC ooit de eerste Android-smartphone uitbracht en sindsdien een bekende Android-fabrikant is gebleven, gaan de zaken slecht. Zo slecht dat het bedrijf moet gaan kijken naar wat het kan doen om het hoofd boven water te houden. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Google met de fabrikant in gesprek over de overname van de smartphonetak. Die gesprekken zouden zich al in een ver stadium bevinden. Het zou ook nog kunnen dat Google een belangrijke strategische partner van de fabrikant gaat worden.

Ongeacht wat er gebeurt: de HTC Vive, de virtualrealityheadset van het bedrijf, blijft zelfstandig opereren. Het wachten is nu totdat beide bedrijven naar buiten brengen wat er nou precies speelt. Hoewel deze deal nog niet echt publieke kennis is, is het geen geheim dat het Taiwanese bedrijf al maanden, zo niet jaren, slechte resultaten boekt en dat kan niet voor eeuwig doorgaan. De laatste phablet die op de markt werd gebracht is de HTC U11. Hoewel dat geen slechte smartphone is, is de vraag ernaar nu ook niet extreem groot.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.