Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos zet video’s automatisch in cachegeheugen

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2017, 14:09 CategorieAndroid

Google Photos gaat video’s die reeds bekeken zijn, bewaren op het apparaat waarop het bekeken is. De video gaat in het cachegeheugen, zodat het de volgende keer wanneer het wordt opgeroepen, sneller kan worden getoond zonder dat er opnieuw data hoeft te worden verbruikt.

Opslaggeheugen

Nieuw is het niet, het cachen – alle webbrowsers doen dat bijvoorbeeld. Google Photos gaat het dus nu ook met video’s doen, om tijd en data te besparen. Het vergt wel opslaggeheugen op de tablet of telefoon waar de video wordt opgeslagen. Maar het cachegeheugen kan desgewenst vrij simpel weer worden opgeschoond.

App-update

Inmiddels heeft Google een update van Google Photos uitgerold, en gebruikers van een Androidtelefoon of -tablet zullen hem binnenkort vanzelf binnenkrijgen. Wie daar niet op kan wachten, kan desgewenst zelf de app handmatig updaten.

Cloud

Google Photos is een van de populairste Google-apps. Bijna iedereen met een Androidtelefoon of -tablet gebruikt het. In mei dit jaar maakte Google bekend dat de app vijfhonderd miljoen gebruikers heeft. Foto’s die op de diverse apparaten worden gemaakt, worden automatisch opgeslagen in de cloud, zodat er nooit meer eentje per ongeluk kwijtraakt of wordt gewist. Ook voor video’s wordt de app veel gebruikt.

De resolutie van de opgeslagen foto’s wordt wel automatisch iets verkleind. Wie dat niet wil, kan een betaald abonnement op de cloudopslag nemen voor enkele euro’s per maand. Dan worden de foto’s en video’s in volle resolutie opgeslagen.

  • Delen:
Archos 55 Graphite
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.