Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Family Library komt nu ook naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2017, 14:34 CategorieAndroid

De Google Play Family Library functie is nu in nog eens negen nieuwe markten beschikbaar gemaakt, waaronder ook de Benelux. Kortom: ook Nederlanders kunnen eindelijk gebruik maken van de functie. Hierin kunnen boeken, films, apps en andere zaken die gekocht zijn gedeeld worden met familieleden.

Google Play Family Library

De Google Play Family Library werd in juli 2016 gelanceerd in de Verenigde Staten. Android-gebruikers konden daarmee hun aankopen delen via Google Play. “Als je een daarvoor in aanmerking komende app, game, film, tv-serie of boek in de Play Store koopt, kan je die nu delen met je familie – over meerdere apparaten – zonder daar extra kosten voor te hoeven betalen,” schreef Google destijds bij de lancering.

Volgens het bedrijf zijn alle aankopen beschikbaar op verschillende Android-apparaten. Sommige films, boeken en televisieseries kunnen zelfs bekeken worden op iOS-apparaten en op Windows-desktops. Gebruikers kunnen bij elke aankoop zelf bepalen of ze iets willen delen met anderen en wat ze in hun persoonlijke bibliotheek willen bewaren. Zodoende hoeft dus niet alles gedeeld te worden.

Families en betaalmethode

Binnen de Google Play Family Library kunnen vijf willekeurige gebruikers een groep vormen. Zij mogen eens per twaalf maanden van account wisselen, niet vaker dan dat. Er kan verder met een creditcard betaald worden, al moet de hoofdgebruiker wiens account toegankelijk is voor de rest daar wel toestemming voor geven.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.