Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de LG V30, de nieuwe high-end smartphone van LG

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2017, 17:16 CategorieAndroid

LG heeft vlak voor het begin van de IFA in Berlijn officieel de LG V30 uit de doeken gedaan. In dit artikel onze eerste ervaringen met het aankomende vlaggenschip.

Dit is de LG V30

LG brengt later dit jaar, in het vierde kwartaal, een tweede vlaggenschip uit. Eerder bracht het bedrijf ons de gevierde LG G6 en later verschijnt de veel krachtigere, grotere én lichtere LG V30. De V30 is de opvolger van de V20, die nooit officieel in Nederland uitgebracht is. De V20 was op haar beurt de opvolger van de V10, die aanvankelijk ook niet naar Nederland kwam. Nederlandse consumenten zijn mogelijk niet bekend met de V-serie van LG, maar we zijn ervan overtuigd dat daar met de V30 van het bedrijf verandering in komt.

Over de prijs en de releasedatum is momenteel nog weinig bekend. De marketingmanager van de Benelux heeft tegenover Tablets Magazine bevestigd dat we het toestel hier in het vierde kwartaal van 2017 gaan krijgen en dat de prijs in elk geval onder de Samsung Galaxy Note 8 komt te zitten. De Samsung Galaxy Note 8 heeft een prijskaartje van 999 euro meegekregen. Helaas wordt de V30 niet direct gelanceerd met Android 8.0 Oreo, maar met Android 7.0 Nougat dus. Maar we verwachten dat Oreo snel wordt uitgebracht.

Design van de LG V30

Als we kijken naar het design van de LG V30, dan kunnen we al snel concluderen dat LG verder borduurt op het design van de eerdergenoemde G6. Ook de V30 heeft een FullVision-display, zoals de fabrikant die noemt. Dat betekent een groot scherm met ronde hoeken en smalle randen. De randen zijn niet net zo smal als op de Galaxy Note 8 of Galaxy S8, maar wij vinden dit ontwerp mooier (en ook iets praktischer). Het scherm zelf is 6-inch groot en dat terwijl je helemaal niet op handzaamheid hoeft in te leveren.

Ook heel fijn: het scherm is dit keer een oled-display, de eerste keer dat LG deze schermtechnologie naar haar smartphones brengt. Dat is goed nieuws voor de puristen die het beste scherm voor hun smartphone willen hebben. LG is al sinds jaar en dag heer en meester op het gebied van schermen van televisies en wil die leiderschap nu dus ook naar andere markten brengen. De resolutie bedraagt 2.880 bij 1.440 pixels, wat al met al een mooi, scherp en ontzettend kleurrijk beeld oplevert. Dat betekent ook een pixeldichtheid van 536 ppi.

Ondanks het grote formaat van de phablet, ligt het apparaat ontzettend lekker in de hand. Hij is best smal met afmetingen van 151.7 bij 75.4 bij 7.3 millimeter en voelt met haar 158 gram ook ontzettend licht aan. Sommige techjournalisten die we tijdens dit evenement spraken vonden het toestel daardoor goedkoop aanvoelen, maar dat idee hadden wij juist helemaal niet. Het is juist ontzettend fijn dat het toestel niet zwaar aanvoelt. Helemaal wanneer je er heel de dag mee in je broekzak loopt — hoe lichter, hoe beter.

Knoppen en hardware

Links treffen we de volumeknoppen aan. Rechts zit de opening voor de sim- en micro-sd-kaarten. Onderop zitten de usb-c-aansluiting en de speaker, terwijl aan de bovenkant de koptelefoonaansluiting zit. Daar kun je overigens optimaal van profiteren, dankzij de aanwezig quad DAC in de hardware. Op de achterkant zit niet alleen een dubbele camera, ook vinden we hier de vingerafdrukscanner die het toestel ook kan vergrendelen en ontgrendelen. Dit is een fijne locatie voor een dergelijke knop, omdat je daar toch al met je vinger zit.

Onder de motorkap treffen we een Qualcomm Snapdragon 835 aan. Dat is op dit moment de meest krachtige mobiele processor van de fabrikant, die we inmiddels ook voorbij hebben zien komen in onder meer de Sony Xperia XZ Premium. Ook is er 4 GB aan werkgeheugen aanwezig, wat een prima combinatie is voor uitstekende prestaties. Tijdens het testen voelde de phablet vlot aan, maar dat komt natuurlijk ook omdat het toestel nog jong is. Dit moeten we later nog eens op de lange termijn gaan bekijken.

Geen tweede scherm

Omdat we hier in Nederland nooit echt de LG V-serie hebben kunnen ervaren, zullen veel mensen hem niet missen: dat tweede scherm boven het grote scherm. Dat is altijd een handige gimmick geweest en meteen ook iets waarmee LG het toestel van andere smartphones kon differentiëren. Dit keer krijgen we echter te maken met een zwevend balkje, waar je veelgebruikte apps in kunt verbergen. Deze balk zit aan de zijkant van het scherm. Of het een echte toevoeging voor de ervaring is, weten we op dit moment nog niet zeker.

De camera is ontzettend uitgebreid en biedt ontzettend veel functies aan, meer functies dan we de ruimte hebben om nu allemaal met je door te nemen. LG staat erom bekend altijd goedwerkende camera’s op haar smartphones mee te leveren (de Nexus 5X maakt bijvoorbeeld ontzettend scherpe en kleurrijke foto’s), dus ook wat de V30 betreft mag je erop rekenen dat je het beste van het beste krijgt. Je kunt gebruikmaken van allerlei toffe modi en opties, zoals je op de foto’s in dit artikel kunt zien. Echt iets om naar uit te kijken.

Vroege conclusie LG V30

Over het algemeen zijn we zeer enthousiast over de LG V30. Het toestel oogt en voelt ontzettend premium aan en mag zich, kijkende naar de hardware en vooral de functies op het gebied van de camera, met recht een vlaggenschip noemen. Het fantastische oled-scherm met zijn hoge resolutie en pixeldichtheid is een waar paradepaardje en dat het toestel al die functies weet te verpakken in een relatief dun en licht omhulsel is ook mooi meegenomen. Het wachten is nu op de release van dit toestel, dat ons niet snel kan gebeuren.

Meer van IFA

Wil je meer lezen over de producten die tijdens de IFA zijn aangekondigd? Dan kun je in deze uitgebreide categorie alles vinden dat je moet weten. Zodra de producten naar Nederland komen, kun je ook terecht in onze tabletdatabase, waar we alle modellen in op nemen.

  • Delen:
LG V30
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.