Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HDR- en Dolby Vision komt naar Netflix-app op iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2017, 10:33 CategorieApplicaties

Netflix heeft laten weten dat de app op iOS is voorzien van ondersteuning voor high dynamic range en Dolby Vision. Niet alle iOS-apparaten krijgen toegang tot deze functies: het gaat om modellen als de iPhone X en beide iPad Pro-modellen uit 2017.

Netflix met HDR en Dolby Vision op iOS

Naast de nieuwe Apple TV 4K, heeft Apple nog een aantal apparaten in het assortiment die kunnen omgaan met high dynamic range en Dolby Vision. Een scherm dat met HDR-ondersteuning is uitgerust kan simpel gezegd een hoger contrast weergeven en houdt daarbij diep zwart vast terwijl helder wit van het scherm spat. Daarnaast is het kleurbereik bij high dynamic range-weergave groter, met een breder kleurspectrum, accuratere kleuren en levendigere kleuren. Al deze technologie komt nu dus naar moderne iPhones en iPads.

Het gaat om de iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus en beide modellen van de iPad Pro die in 2017 zijn uitgebracht. Dat ook andere apparaten toegang krijgen tot Dolby Vision HDR is verrassend, aangezien Apple tijdens de presentatie van de nieuwe producten meldde dat alleen de iPhone X dat aan zou kunnen. Content die je nu in de HDR-standaard kunt bekijken zijn de televisieseries van Marvel, Marco Polo, A Series of Unfortunate Events en Okja. Wanneer je in het zoekveld HDR invult, dan krijg je de complete selectie te zien.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.