Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate 10 krijgt langgerekt scherm

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2017, 13:29 CategorieAndroid

Over een maand lanceert de Chinese smartphonefabrikant Huawei de Huawei Mate 10. Gaandeweg worden er steeds meer details over het apparaat naar buiten gebracht. Vandaag bijvoorbeeld over het lockscreen, dat werkt met ‘slimme kleurselectie’ voor de tekst.

Huawei Mate 10 scherm

Huawei wil dus nadruk leggen op zijn eigen sausje dat het over Android legt, emui 6. De fabrikant gaf een demonstratie vrij van hoe letters worden aangepast aan de achtergrond die een gebruiker kiest. Zo moeten die altijd goed leesbaar zijn. In de praktijk ziet dat eruit zoals in onderstaande video. Maar het zegt ook iets belangrijks over het scherm van de smartphone.

Gezien het langgerekte scherm dat we zien, lijkt hiermee ook meteen bevestigd te zijn dat de Mate 10 een extra lang display krijgt. Dat zal dan een schermverhouding van 18:9 krijgen. Daarmee is het scherm van het nieuwe vlaggenschip van Huawei gelijk aan dat van bijvoorbeeld de LG G6 en V30.

Andere details

Er zijn nog meer details bekend over de Mate 10. Zo vertelde CEO Richard Yu al eens dat het de eerste telefoon wordt die het voorziet van zijn zelfgebouwde AI-chip, de Kirin 970. Daarnaast zou het toestel een voorkant krijgen die geheel met scherm bedekt is. Dat volgt dan de nieuwste trend in smartphoneland, waarbij grote schermen met zo min mogelijk randen de nieuwe hype vormen.

Huawei zal de smartphone op 26 oktober officieel presenteren tijdens een evenement in München, Duitsland.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.