Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei onthult Kirin 970, Huawei’s eerste AI-computingplatform

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2017, 15:17 CategorieHardware

De Chinese fabrikant Huawei heeft tijdens een presentatie op de IFA-beurs in Berlijn een nieuwe, slimme processor aangekondigd: de Kirin 970. Deze processor is Huawei’s eerste AI-computingplatform en ‘moet de manier veranderen waarop we met onze toestellen omgaan’.

Dit is de Huawei Kirin 970

Huawei heeft vrijdag op IFA 2017 de Kirin 970 onthuld. Tijdens zijn keynote speech onthulde CEO Richard Yu Huawei’s toekomstvisie op artificiële intelligentie (AI) met de lancering van de processor. Door het vermogen van de cloud te combineren met de snelheid en het reactievermogen van native AI-processing wil Huawei AI-ervaringen tot leven brengen en de manier waarop we met onze toestellen omgaan gaan veranderen. Na jaren van ontwikkeling wordt cloud AI nu al vaak toegepast, maar binnen de ervaring is er ruimte voor verbetering.

Bijvoorbeeld op het gebied van vertragingen, stabiliteit en privacy. Cloud AI en On-Device AI kunnen elkaar hierin aanvullen. On-Device AI biedt ruime detectiemogelijkheden die de basis vormen voor het begrijpen en assisteren van mensen. Sensoren leveren een heleboel realtimegegevens die relevant zijn voor bepaalde scenario’s en personen. Ondersteund door de verwerkingscapaciteit van krachtige chips, zullen toestellen zich steeds beter bewust worden van de behoeften van hun gebruikers.

De Kirin 970 wordt aangedreven door een 8-core cpu en nieuwe generatie 12-core gou. Vervaardigd via het geavanceerde 10nm-proces, telt de chipset niet minder dan 5,5 miljard transistors op een oppervlakte van slechts één cm². De Kirin 970 is het eerste mobiele AI-computingplatform van het merk met een eigen Neural Processing Unit (NPU). In vergelijking met een quad-core Cortex-A73 CPU-cluster zorgt de nieuwe, heterogene computingarchitectuur van de Kirin 970 voor 25 keer het vermogen en 50 keer de efficiency.

Eenvoudig gesteld kan de Kirin 970 dezelfde AI-berekeningen sneller en met veel minder energie uitvoeren. In een benchmarktest voor het herkennen van beelden verwerkte de Kirin 970 2000 beelden per minuut, wat sneller was dan de andere chips die op de markt zijn.

  • Delen:
Huawei P10 Plus
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.