Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple lanceert kleine software-update iOS 11.0.1 voor iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2017, 9:23 CategorieiPad

Apple heeft dinsdagavond Nederlandse tijd een kleine update uitgebracht voor het onlangs gelanceerde iOS 11-besturingssysteem voor iPhone en iPad. Deze update neemt vooral prestatieverbeteringen en bugfixes met zich mee.

Download iOS 11.0.1 voor iPhone en iPad

Apple heeft op dinsdagavond, Nederlandse tijd, de eerste update uitgebracht voor iOS 11. Dit besturingssysteem is nu al meer dan een week beschikbaar en bereikt steeds meer mensen. En omdat meer mensen in aanraking komen met de software, duiken er ook steeds meer problemen op en die problemen moeten natuurlijk opgelost wordt. Apple zal niet meteen alles kunnen oplossen met deze kleine software-update. Maar dat er zo snel een update beschikbaar is, is natuurlijk goed (al had je het liever niet gehad, uiteraard).

Apple heeft niet laten weten welke features of functies worden toegevoegd middels deze update, waardoor het goed kan dat deze update alleen prestatieverbeteringen en buxfixes introduceert. Mogelijk lost deze update het probleem met de snel leeglopende accu op, maar we gaan op dit moment nergens van uit. Laten we hopen dat Apple binnenkort nog een update uitbrengt die de problemen aanpakt die mensen zijn tegengekomen in het dagelijkse gebruik, zodat iedereen zijn of haar iPhone of iPad op normale wijze kan blijven gebruiken.

Bekijk ook  'Apple presenteert in september iPhone 7S, 7S Plus en iPhone 8'

iOS 11.0.1 downloaden

iOS 11.0.1 is beschikbaar voor het gros van de iPods, iPhones en iPads die ook naar de vorige versie geüpdatet konden worden. Het gaat om de volgende modellen:

 • iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus
 • iPad 4, iPad Air en de iPad Air 2
 • iPad Pro, iPad Pro 9.7 en iPad 2017
 • iPad mini 2, iPad mini 3 en iPad mini 4

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wil of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

 1. Ga naar de instellingen op je iPhone, iPad of iPod.
 2. Druk op “algemeen”.
 3. Ga naar “Software-update”.
 4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.
 • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Reacties

 1. H. Honnest
  28 september, 2017 om 17:59

  Al staat hij niet in genoemd lijstje, de 11.0.1 update wordt ook weergegeven op mijn iPhone 5S. Lijkt me dat ie daar dan ook voor bedoeld zal zijn. Ben erg benieuwd naar eventuele verbeteringen, want iOS 11 heeft mijn 5S een heel stuk trager gemaakt…

 2. Willem
  01 oktober, 2017 om 19:52

  Iphone SE, veel problemen door IOS 11 en de update, slecht wifi, terwijl er in huis optimaal wifi is, gaat zomaar over op 4G (betalen dus), Apps werken niet meer, of er komt een melding dat er geen mobiele data meer aanwezig is, gek wordt je er van. Heb geprobeerd IOS10 terug te zetten, maar dat gaat jammergenoeg niet meer, denk er over om iPhone te verkopen en een Xiaomi aan te gaan schaffen.

 3. Ruud de Bree
  05 oktober, 2017 om 21:37

  Na update iOS 11.0.2 en keurig terugzetten reservekopie deed niets maar dan ook niets het meer. Mail, agenda maar ook alle bekende legale Apps stonden op donker. Het lijkt alsof de reserve kopie niet wordt geaccepteerd door de nieuwe software. Al met al een hele dag met Apple support in de weer geweest. Geen oplossing. De zaak ligt nu bij de hogere deskundigen. Ik wil mij niet afgeven op Apple want ik ben happy met hun producten en toepassingen, maar dit is toch echt niet goed. Zit al twee dagen tegen een mooie iPad air 2 aan te kijken. Kan er niets mee.

 4. Paul Planken
  07 oktober, 2017 om 15:13

  Sinds de laatste update ontvang ik geen bericht cq geluid als iemand mij via FaceTime wilt spreken.heel lastig! Hoe los ik dit op?

 5. Jos
  08 oktober, 2017 om 11:55

  Het lukt niet meer om via de wifi verbinding te maken met mijn printer.
  I-pad ziet hem wel maar doet verder niks.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.