iPhone 8 Plus heeft een kleinere batterij dan iPhone 7 Plus

15 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
iPhone 8 Plus (2)

De Apple iPhone 8 Plus moet het doen met een kleinere accu dan in de iPhone 7 Plus aanwezig is, blijkt uit nieuwe gegevens. Het toestel is door de controle van de Chinese communicatiewaakhond gegaan, waardoor de gegevens nu op straat liggen.

iPhone 8 Plus heeft kleine accu aan boord

Apple mag dan misschien niet willen dat jij weet hoe groot de accu van de onlangs aangekondigde iPhone 8 Plus is, daar hebben communicatiewaakhonden natuurlijk geen boodschap aan. De Chinese waakhond, de TENAA, laat zich daar natuurlijk al helemaal niet door leiden. Die waakhond heeft nu de informatie over de accu naar buiten gebracht. Uit de gegevens van de instelling blijkt dat de 8 Plus een kleinere accu heeft dan de vorig jaar gelanceerde iPhone 7 Plus: het verschil is ongeveer acht procent.

De iPhone 8 Plus beschikt over een batterij van 2.675 mAh. En dat terwijl het toestel niet dunner of minder zwaar is gemaakt. Dat gezegd hebbende hoeft dit nog geen probleem te vormen. De processor is volgens het 10nm-proces gemaakt, dat winst moet opleveren. Ook de gpu, voor de grafische kwaliteiten, moet energiezuiniger zijn dan voorheen. Bovendien ondersteunen de nieuwe iPhones draadloos snelladen, waardoor je binnen dertig minuten vijftig procent energie kunt krijgen. Voor meer info over de 8 Plus, check je dit artikel.

Reacties (0)