Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 6P en Nexus 5X krijgen twee maanden langer beveiligingsupdates

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2017, 9:38 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de Nexus 6P en de Nexus 5X mogen rekenen op twee maanden extra ondersteuning in de vorm van beveiligingsupdates. Voor nu geldt dat die smartphones tot en met november 2018 de updates zullen blijven ontvangen.

Extra maanden beveiligingsupdates voor Nexus 6P en Nexus 5X

Aan alles komt een eind en dat is zeker waar in de techwereld als het om ondersteuning gaat vanuit een fabrikant of ander bedrijf. Meestal krijgen smartphones en tablets bijvoorbeeld tot twee jaar ondersteuning in de vorm van software- en beveiligingsupdates. Nu is dat bij toestellen van Google vaak al langer: zo mogen de Nexus 6P en de Nexus 5X rekenen op drie jaar aan updates. Maar daar waren al extra maanden bijgekomen. En deze week is bekendgemaakt dat die toestellen nog eens twee maanden extra updates krijgen.

Voorheen stond de einddatum van beveiligingsupdates op september 2018. Nu staat de laatste maand op november 2018. Dat is toch mooi meegenomen voor wanneer je niet snel van plan bent van toestel te wisselen. Blijf echter wel opletten: dit geldt niet voor software-updates (updates aan het Android-besturingssysteem). Android 8.0 Oreo is de laatste update die wordt uitgebracht voor de Nexus 6P en Nexus 5X. Desondanks is het toch fijn om te weten dat je je toestellen iets langer zonder zorgen kunt gaan gebruiken volgend jaar.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.