Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alle Nokia-telefoons krijgen update naar Android Oreo

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2017, 11:51 CategorieAndroid

Het leek er al op, maar is nu bevestigd: alle Android-smartphones van Nokia krijgen een update naar Android 8.0 Oreo. Dat meldt Juho Sarvikas, Chief Product Officer, bij HMD Global. Hij schreef op Twitter dat zelfs de gebruikers van de goedkope Nokia 3 een upgrade naar Oreo kunnen verwachten.

Update Nokia-toestellen

De aankondiging is niet bepaald een verrassing. Google vertelde bij de presentatie van het nieuwe systeem al dat Nokia en andere bedrijven “zich erop voorbereiden om nieuwe apparaten te lanceren met, of upgraden naar Android 8.0 Oreo.”  Nu is dus zeker dat alle apparaten van de fabrikant de update krijgen.

“Al onze smartphones krijgen een upgrade naar Oreo, waaronder de 3. Over de timing kan ik nog niks zeggen”, schrijft Juho Sarvikas op Twitter.

Terugkeer Nokia

Het Finse merk was jarenlang marktleider op het gebied van mobiele telefoons, maar miste de slag om smartphones. Afgelopen juni keerde het merk officieel terug op de markt met een aantal Android-telefoons. Het zijn midrange, maar ook high-end smartphones die op een standaardversie van Android draaien. Zodoende kan HMD Global dan ook eenvoudig een upgrade naar de toestellen brengen: er hoeft weinig gedaan te worden met een eigen sausje.

Slim is het ook: de toestellen zijn daardoor makkelijk en goedkoop te voorzien van de nieuwste software. HMD hoeft immers vrijwel niets te doen om de upgrade naar de smartphones te brengen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.