Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijzen van verschillende Apple iPad Pro-modellen verhoogd

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2017, 13:09 CategorieiPad

Apple heeft een aantal producten onthuld op dinsdagavond, maar heeft ook prijzen van iPad Pro-modellen verhoogd op de achtergrond. Sommige Pro-modellen kosten nu flink meer en dat heeft te maken met de prijs voor het geheugen.

iPad Pro-modellen kosten meer geld

Dinsdagavond heeft Apple een aantal nieuwe producten aangekondigd, waaronder de iPhone X en iPhone 8 Plus. Ondanks het feit dat we niets over nieuwe iPads gehoord hebben, betekent dat niet dat Apple die productgroep vergeten is. Sterker nog, op de achtergrond heeft Apple er wel degelijk aandacht aan besteed, door de prijzen van de Pro 10.5 en Pro 12.9 te verhogen. De prijsstijgingen zijn ook niet mis: je moet nu zeventig euro meer betalen voor de modellen met 256 en 512 GB aan interne opslagruimte.

We zetten de prijsveranderingen hieronder op een rijtje.

  • 10,5″-model met 256 GB aan opslagruimte kost nu 909 euro en was 839 euro.
  • 10,5″-model met 512 GB aan opslagruimte kost nu 1.129 euro en was 1.059 euro.
  • 12,9″-model met 256 GB aan opslagruimte kost nu 1.079 euro en was 1.009 euro.
  • 12,9″-model met 512 GB aan opslagruimte kost nu 1.299 euro en was 1.229 euro.

De prijsstijging heeft te maken met de verhoogde prijs die Apple moet betalen voor het geheugen. Er is namelijk een tekort aan zogenoemd NAND-flashgeheugen, onder meer door de populariteit van de iPhones (die steeds meer geheugen krijgen) en draagbare spelcomputers.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPad Pro 10.5
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.