Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Productie iPhone X omlaag geschroefd’

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2017, 8:39 CategorieiPhone

De iPhone X mag dan wel duur zijn en met veel bombarie zijn gepresenteerd: Apple produceert er desondanks niet genoeg van om straks aan de vraag te kunnen voldoen. Dat komt uit eerder gemelde problemen bij fabrikanten, die er moeite mee hebben om alle onderdelen in grote aantallen te kunnen produceren.

Productieproblemen iPhone X

Fabrikanten van Apple hebben volgens de Taiwanese site Digitimes te horen gekregen dat ze rustig aan moeten doen met het produceren van onderdelen. Op dit moment werken de meeste Apple-producenten volgens de site slechts 40 procent van de oorspronkelijk geplande productiecapaciteit.

Andere bedrijven hebben weer te horen gekregen dat ze meer moeten produceren, om aan die eis van 40 procent te kunnen voldoen. Die bedrijven zouden moeite hebben met het maken van de onderdelen en lage succescijfers hebben. Mede daardoor zou de prijs van de telefoon ook zo hoog liggen.

Mocht je je nu zorgen maken, hoeft dat niet. Apple hanteerde een soortgelijke strategie bij de productie van de iPhone 7, toen bepaalde onderdelen ook niet makkelijk in grote getallen geproduceerd konden worden. Ook toen stond de productie enige tijd op een lager pitje.

De iPhone X

Apple presenteerde zijn nieuwe vlaggenschip eerder deze maand en onthulde het toestel tegelijk met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Waar laatstgenoemden nog lijken op voorgaande toestellen, heeft de X een nieuw design. De hele voorkant bestaat uit een OLED-scherm en een uitsparing voor onder meer de selfiecamera en wat sensoren die gezichtsherkenning mogelijk maken.

Het toestel kan verder draadloos geladen worden. Voor de 64 GB variant van het toestel betaal je 1.159 euro en voor de 256 GB versie maar liefst 1.329 euro. Vanaf eind oktober is de telefoon te bestellen en op 3 november beginnen de eerste leveringen. Verwacht wordt dat de toestellen lange tijd behoorlijk schaars zullen zijn.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.