Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Problemen 3D-sensor iPhone X vertragen productie’

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2017, 15:27 CategorieiPhone

Sinds Apple de iPhone X op 12 september onthulde, horen we allerlei verhalen over een vertraagde productie. Zo hoorden we dat de productie van het toestel pas rond half oktober zal beginnen, terwijl de eerste leveringen op 3 november beginnen. Nu meldt de Wall Street Journal dat Apple hiertoe gekomen is door problemen met de 3D-sensor.

3D-sensor iPhone X

Apple kwam met min of meer drie vernieuwingen bij de nieuwe iPhone. Het apparaat kan draadloos geladen worden, beschikt over een groot OLED-scherm en kan ontgrendeld worden middels gezichtsherkenning. Die functie werkt met een speciale 3D-sensor, maar de productie daarvan blijkt niet goed te lopen.

De krant schrijft dat er twee componenten voor die sensor zijn die samen werken. Ze worden intern de Romeo en Julia-onderdelen genoemd en zijn cruciaal voor de werking van de sensor. Maar de Romeo-modules zouden moeilijker te produceren zijn dan de Julia-onderdelen en daardoor is er een onbalans in de levering. Het gevolg daarvan schijnt te zijn dat Apple hooguit “tienduizenden” toestellen per dag produceert op dit moment, in plaats van de honderdduizenden per dag die nodig zijn om straks aan de vraag te kunnen voldoen.

Vraag en aanbod

Het heeft er alle schijn van dat het vrijwel randloze toestel straks niet zo snel geleverd wordt als Apple-fans zullen hopen. Krap een week geleden was er nog het nieuws dat de iPhone X pas half oktober geproduceerd wordt en dat Apple op zijn vroegst begin 2018 alle voorbestelde apparaten geleverd zal hebben.

Straks betaal je 1.149 euro voor de goedkoopste variant, die over 64 GB aan opslaggeheugen beschikt. De nog duurdere 256 GB-versie kost 1.329 euro. Beiden zijn vanaf 27 oktober te bestellen en leveringen beginnen op 3 november – maar de vraag lijkt dus te zijn of die wel snel geleverd worden.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.