Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung wil volgend jaar opvouwbare smartphone uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2017, 10:54 CategorieAndroid

Samsung wil volgend jaar al een smartphone op de markt brengen, die voorzien is van een opvouwbaar scherm. Dat heeft Koh Dong-jin, de CEO van de smartphonetak van de Zuid-Koreaanse technologiereus, vandaag bekend gemaakt. De bedoeling is om de opvouwbare telefoon in de Galaxy S of Galaxy Note reeks te introduceren.

Eerste opvouwbare smartphone

De eerste opvouwbare smartphone van Samsung moet dus al op zeer korte termijn op de markt gebracht worden. “We hebben het plan voor een opvouwbaar scherm in onze roadmap,” vertelde Koh tegenover de Korea Herald. “We lossen op dit moment technische problemen op om zo’n apparaat te commercialiseren. We lanceren een opvouwbaar apparaat zodra we daar helemaal klaar voor zijn, en mikken erop dat volgend jaar te doen.”

Het is niet de eerste keer dat Samsung heeft laten weten bezig te zijn met opvouwbare smartphones, maar het is wel voor het eerst dat het bedrijf er een termijn aan verbindt. Het is meteen een interessante ontwikkeling en laat ook eens te meer zien dat opvouwbare schermen mogelijk ‘the next big thing’ zijn op het gebied van smartphones.

Meer ontwikkelaars

Samsung is niet het enige bedrijf dat werkt aan een opvouwbare smartphone. Vorig jaar november kwamen we erachter dat Apple een patent heeft op een opvouwbare iPhone, die doormidden gevouwen kon worden. Verder bleek twee maanden geleden dat Microsoft ook patenten heeft voor dit soort technologie.

Het is ook nodig voor ontwikkelaars om te innoveren op de smartphonemarkt. Momenteel wordt de meeste vooruitgang geboekt op het gebied van de schermen. Het aantal pixels dat fabrikanten weten te proppen in een relatief klein scherm neemt alsmaar toe, maar de vraag is hoe lang die ontwikkeling door moet gaan. Meer pixels gebruiken ook meer stroom en op een gegeven moment haal je weinig winst meer uit betere schermen. Het menselijk oog kan immers maar zoveel zien. Een andere belangrijke innovatie is op het gebied van camera’s, maar ook daarbij gaat het om het verfijnen van een bestaande techniek.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.