Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter test een nieuwe Lite-applicatie op de Filipijnen

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2017, 9:49 CategorieApplicaties

Twitter test momenteel een Lite-applicatie op de Filipijnen. Deze app verbruikt en gebruikt minder data op je smartphone of tablet. Daardoor is de app geschikt voor mensen die geen uitgebreide databundel hebben, bijvoorbeeld.

Twitter Lite in Google Play

Eerder dit jaar introduceerde het sociale netwerk Twitter een nieuwe versie van haar mobiele site, genaamd Lite. Deze site was ontworpen voor mensen die graag zouden zien dat websites minder data uit hun bundel zouden slurpen, waardoor ze in theorie langer op de website zouden kunnen verblijven. Ook helpt een lichtere website bij de laadtijden; die zijn natuurlijk veel sneller. Nu gaat het bedrijf een stapje verder en introduceert het ook een Lite-applicatie, die het momenteel test in de Play Store op de Filipijnen.

Net zoals de vernieuwde mobiele site, verbruikt de Twitter Lite-app minder mobiele data uit je bundel en minder digitale data (de opslagruimte) op je smartphone of tablet. Naast de bovengenoemde voordelen kan dit ook betekenen dat de app beter laadt op momenten waarop internet trager is dan gebruikelijk. De app beschikt over haar gebruikelijke features, terwijl gebruikers veel dingen kunnen aanpassen om hun ervaringen te verbeteren. Wanneer (en of) de app wereldwijd wordt uitgebracht, is op moment van schrijven onbekend.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.