Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter test de verhoging van het aantal tekens in een tweet

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2017, 9:32 CategorieApplicaties

Twitter test momenteel de verhoging van het aantal tekens dat mensen kwijt kunnen in één tweet. Het nieuwe limiet is 280 tekens. Voor het gros van de twitteraars is het nog steeds 140 tekens; slechts een kleine club heeft nu toegang tot 280 stuks.

Meer tekens voor je tweets op Twitter

Twitter heeft een testperiode aangekondigd waarin het bedrijf kijkt naar de verhoging van het aantal tekens op het sociale netwerk. Het gros van de twitteraars hebben momenteel nog toegang tot tweets met 140 tekens, maar kunnen al wel tweets voorbij zien komen met 280 tekens. Dat is namelijk het nieuwe limiet, dat nu beschikbaar is voor een kleine club binnen het netwerk (zoals bijvoorbeeld oprichter @jack). Deze zet moet gebruikers meer mogelijkheden geven zichzelf goed uit te kunnen drukken op het populaire sociale medium.

Minder dan tien procent van alle tweets (in het Engels) tikt momenteel precies de 140 tekens aan. Dat kan betekenen dat mensen dat goed kunnen uitrekenen, maar in dit geval betekent het waarschijnlijk dat mensen moeite moeten doen om hun boodschap over te krijgen binnen het limiet, zonder meteen een draad te moeten starten. Bovendien is het zo dat sommige talen zich niet lenen voor korte berichtgeving, vanwege lange woorden of zinnen. Wanneer iedereen toegang krijgt tot die 280 tekens, is op moment van schrijven niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.