Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Versleutelde berichtendienst Signal werkt aan profielfoto’s en -namen

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2017, 9:28 CategorieApplicaties

De versleutelde berichtendienst Signal werkt aan nieuwe functies voor de applicatie, namelijk profielfoto’s en profielnamen. De functies worden nu getest in bèta en komen binnenkort ook naar de stabiele versie. Wanneer dat zover is, is helaas niet bekend.

Signal krijgt profielfoto’s en -namen

Het team achter de populaire versleutelde berichtendienst Signal heeft laten weten te werken aan profielfoto’s en -namen voor haar gebruikers. In een blogpost van het bedrijf legt het team uit dat het de bedoeling is dat mensen een profiel kunnen opstellen met een eigen foto en naam, zonder direct veel privacy in te leveren. Wanneer je je gegevens invult, worden die versleuteld met een unieke sleutel. Dat versleutelde materiaal wordt vervolgens geüpload naar de eigen servers, waar het team niet kan zien wie wat verstuurt.

De applicatie zal vervolgens een vooraf ingesteld pad bewandelen om te bepalen wie wel of niet je gegevens mag inzien (diegene krijgt dan achter de schermen een kopie van de sleutel, die Signal zelf niet heeft). Al je contacten op je smartphone kunnen je foto en naam zien, maar je kunt zelf ook aangeven wie buiten je contactenlijst mag zien wie je bent. De profielen zijn momenteel alleen beschikbaar in bèta, waar je je voor kunt aanmelden via de volgende link. Wanneer de profielen worden uitgerold naar iedereen, is helaas niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.