Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp test functie om verzonden berichten alsnog te verwijderen

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2017, 13:49 CategorieApplicaties

Heb je wel eens een appje gestuurd, waar je vervolgens spijt van had? Velen kennen het gevoel wel, maar WhatsApp ondersteunt in tegenstelling tot concurrenten Telegram en WeChat het verwijderen van reeds verzonden berichten niet. Maar nu is het bedrijf begonnen met het testen hiervan.

Berichten WhatsApp verwijderen

Het bedrijf test volgens Twitteraar WABetaInfo de functie om berichten “voor iedereen” te verwijderen. Een insider, die overigens een betrouwbare reputatie heeft, stelt dat WhatsApp nu een server heeft geactiveerd die de functie mogelijk maakt. De meeste mensen zullen er nog geen gebruik van kunnen maken en moeten wachten tot het bedrijf hem voor iedereen activeert.

“WhatApp voert eindelijk proeven uit met de ‘verwijder voor iedereen’ functie: de server werkt eindelijk en het roept een bericht succesvol terug. Maar ondanks dat de server werkt, wil dat niet zeggen dat de functie het al doet. Hij wordt later geactiveerd,” stelt de bron van WABetaInfo.

Handig aan de functie is dat, zodra een bericht wordt teruggeroepen, die ook echt helemaal verdwijnt. Ontvangers zullen hem dus ook niet meer kunnen lezen in het berichtencentrum van hun iOS of Android-apparaat. In plaats daarvan zien ze de boodschap staan dat “dit bericht verwijderd” is.

Geruchten over de functie doen al een tijdlang de ronde. In de code van WhatsApp verschenen steeds meer verwijzingen hiernaar, dus dat die nu getest wordt is een mooie volgende stap. Het is nog onduidelijk wanneer de functie breder beschikbaar wordt gemaakt.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.