Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi onthult Mi Mix 2, met smalle schermranden en high-end specificaties

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2017, 12:32 CategorieAndroid

De Xiaomi Mi Mix was een populaire smartphone. Dat het Chinese bedrijf met een opvolger komt, zal dus niemand echt verbazen. De Xiaomi Mi Mix 2 heeft een groot, nagenoeg randloos 5,99-inch display gekregen. Dat is vooral lang en laat alleen onderaan een beetje ruimte over. Daar zit onder meer de selfiecamera ingebouwd.

Xiaomi Mi Mix 2

De Xiaomi Mi Mix 2 heeft een 18:9 schermratio en is daarmee lang en de helft zo breed. De smartphone draait op een high-end Qualcomm Snapdragon 835-processor. Ook beschikt het apparaat over 6 gigabyte aan werkgeheugen en is er standaard 64 GB aan opslaggeheugen. Gebruikers kunnen voor iets meer geld ook kiezen voor een 128 GB of 256 GB versie.

De Android-telefoon is verder vrij smal gemaakt: de Mi Mix 2 is namelijk slechts 75,5 millimeter breed. Dat is smaller dan zijn voorganger, die nog 81,9 mm breed was. Ook is het apparaat iets korter dan de voorganger. De Mi Mix 2 meet nog 151,8 mm, waar de vorige 158,8 mm lang was. Ter vergelijking: een Samsung Galaxy Note 8, met 6,3-inch display, is 159,5 mm bij 73,4 mm.

De camera van de Mi Mix 2 is aan de onderkant ingebouwd. Daar overheen zit een zwarte coating, die ervoor zorgt dat de camera niet zo opvalt. Aan de achterkant zit verder een enkele camera met 12 megapixel sensor. Die steekt een beetje uit en is met een gouden randje afgewerkt.

Afwerking Mi Mix 2 en prijs

De behuizing van de smartphone is van keramiek gemaakt, en de strook rondom van aluminium. Daarmee heeft de Chinese fabrikant gekozen voor high-end materiaal, dat prima kan concurreren met andere grote fabrikanten. Aan de achterkant tref je overigens ook nog een vingerafdrukscanner aan.

De nieuwe telefoon kost in China, indien gekozen wordt voor de 64 GB variant, 3.299 yuan (420 euro). De 128 GB versie gaat voor 3.599 yuan (460 euro) over de toonbank en de 256 GB versie voor 3.999 yuan (510 euro). Het apparaat krijgt overigens ook een duurdere uitvoering, een Special Edition, die van 8 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen is voorzien en uit één stuk keramiek is vervaardigd. Deze editie kost zo’n 600 euro. Vanaf wanneer het toestel in de Benelux te koop is, is nog niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.