Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi onthult phablet Mi Note 3

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2017, 12:55 CategorieAndroid

Niet alleen heeft het Chinese bedrijf Xiaomi vandaag de Mi Mix 2 onthuld, ook heeft het zijn nieuwe Mi Note 3 phablet gepresenteerd. Dat wordt de volgende iteratie in de phablet-reeks en dient als vlaggenschip voor mensen die op zoek zijn naar een dergelijk apparaat.

Xiaomi Mi Note 3

De phablet heeft een 5,5-inch lcd-scherm en draait op een Qualcomm Snapdragon 660 processor. Die heeft zes gigabyte aan werkgeheugen en gebruikers kunnen kiezen voor 64 of 128 GB aan opslaggeheugen. Het apparaat is niet zo compact als de Mi Mix 2 dat bijvoorbeeld wat bredere randen langs het scherm heeft.

Tegelijk probeert Xiaomi ook duidelijk te maken dat zijn apparaat bijvoorbeeld smaller is dan de iPhone 7 Plus, die eveneens een 5,5-inch display heeft. Afgezien van de smalle randen, heeft de nieuwe Xiaomi Mi Note 3 nog een dubbele camera, ook meteen het grootste verkooppunt. Het gaat om een 12 megapixelsensor en een 16 megapixelsensor. De een is een groothoeklens en de ander een telelens die tweemaal optische zoom biedt. Verder zijn beide camera’s voorzien van optische beeldstabilisatie, zodat je goed scherpe foto’s kan maken.

De Mi Note 3 is voorzien van een aluminium frame en een glazen achterkant. De achterkant is verder lichtjes gebogen, zodat het apparaat goed in de hand zou moeten liggen. Hij heeft een 3.500 mAh accu, en is voorzien van onder meer een NFC-chip, een infraroodsensor en stereospeakers. Verder zit er onder de thuisknop onder het beeldscherm een vingerafdrukscanner ingebouwd. Daarnaast kan het apparaat ontgrendeld worden middels gezichtsherkenning.

De 64 GB variant kost 2.499 yuan, omgerekend zo’n 318 euro. De 128 GB versie gaat 2.899 yuan kosten, ofwel 369 euro. Er komt straks ook een duurdere blauwe variant, die 128 GB aan opslaggeheugen heeft en 2.999 yuan kost, omgerekend 382 euro.

Wanneer de Xiaomi Mi Note 3 beschikbaar is, weten we nog niet.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.