Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Amazon Kindle Oasis is nu echt waterdicht en een stuk groter

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2017, 15:24 CategorieHardware

Amazon heeft een nieuwe versie van de Amazon Kindle Oasis aangekondigd. Deze e-reader is nu echt waterdicht, in tegenstelling tot haar voorganger. Daarnaast is het scherm groter gemaakt: van 6- naar 7-inch.

Nieuwe Amazon Kindle Oasis

Online winkelketen Amazon heeft woensdag een nieuwe Amazon Kindle Oasis aangekondigd. In vergelijking met het vorige model heeft deze e-reader een echt waterdicht design, dankzij de classificatie IPX8. Daarnaast is het scherm ook iets groter gemaakt. Daar waar de vorige iteratie een 6″-scherm heeft, heeft deze opvolger er eentje van 7-inch. De achterkant is dit keer gemaakt van aluminum, wat de e-reader een meer premium design moet meegeven. Ook moet deze achterkant hoogwaardig gaan aanvoelen, aldus Amazon.

Het model van vorig jaar heeft een speciale hoes waar het extra accuduur uit kan halen, maar het model van dit jaar moet het zonder doen. Daarvoor in de plaats is er nu een grote accu. Verder is het uiterlijk niet heel veel aangepast. Eén kant is nog steeds wat dikker, zodat je hem goed kunt vasthouden. De dunne kant is op z’n dunst zo’n 3,4 millimeter. Hoewel het aantal pixels per inch niet is veranderd (nog steeds driehonderd), is het wel zo dat het scherm is voorzien van meer led-lampjes. Dat moet het scherm stukken helderder maken.

Het scherm profiteert verder van een lichtsensor, die de helderheid automatisch kan aanpassen op donkere of lichte kamers. Naast fysieke knoppen voor het omslaan van de bladzijdes, zijn er ook digitale knoppen aanwezig. De Amazon Kindle Oasis (2017) beschikt nog steeds over een usb-poort voor het opladen. Verder wordt de Oasis geleverd met een Audible-applicatie. Luisteren zonder externe (bluetooth-)speaker kan nog steeds niet, maar audioboeken beluisteren dus wel. Uiteraard kun je er ook een koptelefoon voor gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

In de Verenigde Staten zal de nieuwe Amazon Kindle Oasis vanaf eind oktober te koop zijn. De kosten: 248 dollar voor het model met 8 GB aan opslagruimte. Dit model kan het internet op via wifi en 4g.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.