Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Oreo 8.1 komt er snel aan voor Nexus- en Pixel-toestellen

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2017, 23:07 CategorieAndroid

De eerste grote update voor Android 8.0 Oreo is bijna beschikbaar voor eigenaren van een Nexus- of Pixel-telefoon. Android 8.1 Oreo kan naar verluidt zeer snel op die toestellen binnenkomen.

Pixel en Nexus first

Google meldde kort geleden dat de Pixel Visual Core naar de Pixel 2 en Pixel 2 XL zou komen. Dit is software voor de bijzondere camera’s in deze telefoons. Nu komt er een compleet nieuwe Android-update aan. Die is geschikt voor de toestellen Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C, Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL.

Camerasoftware

Behalve de camerasoftware voor de Pixel 2 en Pixel 2 XL is er niet zo vreselijk veel nieuws over de nieuwe Androidversie te melden. Er is vooral onder de motorkap het een en ander verbeterd en veranderd. Een van de interessantere zaken die we in Oreo 8.1 tegenkomen, is een betere ondersteuning voor toestellen met weinig ram-geheugen. Dat is goed nieuws voor vele app-ontwikkelaars die willen dat hun app op zoveel mogelijk telefoons kan draaien.

Vingerafdrukscanner

Voorts zit er een kleine update voor de vingerafdrukscanner bij, en wat stabiliteitsverbeteringen. De update zal zeer binnenkort ‘over the air’  bij eigenaren van de genoemde Google-toestellen binnenkomen. Wanneer (en of) andere fabrikanten zoals Samsung, LG, Sony of Huawei eraan beginnen, is nog onbekend.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Reacties

  1. Emile
    28 oktober, 2017 om 20:05

    Opmerkelijk dat 8.1 toch nog voor de Nexus 5X en Nexus 6P wordt aangeboden. Versie 8.0 zou de laatste versie worden voor deze toestellen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.