Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android Oreo bereikt toestellen van Samsung pas volgend jaar’

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2017, 15:08 CategorieAndroid

De Turkse communicatieafdeling van Samsung heeft laten weten dat Android 8.0 Oreo pas volgend jaar wordt uitgerold voor de moderne smartphones en tablets van het merk. Of dat alleen voor Turkije geldt, is momenteel onduidelijk.

Android Oreo komt naar Samsung-smartphones

Het is ieder jaar hetzelfde liedje: Google brengt een nieuwe versie van Android uit, maar eigenaars van smartphones van andere fabrikanten dan van Google moeten er maanden op wachten voordat ze die update kunnen downloaden. Dat is ook dit jaar het geval, ook al lijkt die tijd tussen de release en het vrijgeven van de update steeds kleiner te worden als we kijken naar merken als Huawei, Sony, HTC en LG. Samsung doet er echter nog wat langer over en wil (moet) de software-update optimaliseren voor elk apart toestel.

Daarom is het niet verrassend dat het bedrijf heeft gecommuniceerd dat die update pas in 2018 zal verschijnen. Die informatie is afkomstig van de Turkse tak van het bedrijf. Op moment van schrijven is het nog onduidelijk of dit alleen geldt voor Turkije of ook andere delen van Europa. Welke toestellen als eerste de update zullen ontvangen, is momenteel nog gissen. Maar het lijkt ons dat Samsung de Galaxy S8, Galaxy S8+ en de Galaxy Note 8 eerst gaat voorzien van Android 8.0 Oreo. Daarna volgt ongetwijfeld de rest.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.