Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos brengt 5,7-inch phablet Diamond Omega op de markt

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2017, 23:10 CategorieAndroid

Het Franse bedrijf Archos heeft een 5,7-inch high-end phablet op de markt gebracht. De Archos Diamond Omega is voorzien van een snelle Qualcomm Snapdragon 835-processor. Het toestel gaat 500 euro kosten.

8GB ram

De processor wordt ondersteund door 8GB ram. Er is voorzien in 128GB geheugen en het toestel bezit vier camera’s. Eind november wordt de phablet op de markt gebracht. De genoemde prijs is een Europese adviesprijs.

5,7-inch scherm

Archos roemt het 5,7-inch IPS-scherm, dat kleine randen heeft en een resolutie van 2040 x 1080 pixels. Het is beschermd met Corning Gorilla Glass. Door de zeer smalle randen heeft het toestel een screen-to-body-ratio van 85 procent, wat inhoudt dat slechts 15 procent van de voorkant van het toestel geen scherm is.

3100 mAh accu

De processor wordt vergezeld door een Adreno 540 grafische processor. In combinatie met de Snapdragon 835 en de 8GB ram staat dat volgens Archos garant voor een optimale performance, multitasking, strakke grafische weergaven en bovendien is er een enorme opslag voor foto’s en video’s in HD. Dit alles wordt in leven gehouden door een 3100 mAh accu.

Vier camera’s

De vier camera’s zijn een bijzonderheid. Aan de voorkant prijken twee 5-megapixelcamera’s voor artistieke selfies met een natuurlijk bokeh-effect (waarbij de achtergrond vaag is ten opzichte van het onderwerp). Op de achterkant zit een 23-megapixel Sony camera die tweemaal kan zoomen zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast zit nog een 12-megapixelcamera, eveneens van Sony, met een f/1.8 diafragma. Dat biedt de mogelijkheid om zowel overdag als ’s nachts mooie foto’s te maken, meldt Archos. In 4K filmen kunnen ze ook.

De phablet loopt op Android 7.1 Nougat en de eigen softwareschil Nubia 5.0 van Archos. In november komt het toestel naar de winkels.

  • Delen:
archos diamond omega
Archos Diamond Omega
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.