Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome op Android test functie voor brekend nieuws

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2017, 12:29 CategorieApplicaties

Google test momenteel een nieuwe functie binnen de Chrome-browser op Android: een notificatie voor brekend nieuws. In de toekomst zou je dus een notificatie van de browser kunnen ontvangen als er groot of belangrijk nieuws is.

Brekend nieuws vanuit Chrome

Google test momenteel een nieuwe functie binnen de ontwikkelaarsversie van de Chrome-browser, Canary. De mensen die gebruikmaken van deze experimentele browser hebben opgemerkt dat er nu een optie is voor het instellen van een notificatie wanneer er brekend nieuws is. De browser zou dan een notificatie kunnen versturen bij groot of brekend nieuws. De zoekmachinegigant maakt hiervoor gebruik van Google Cloud Messaging (GCM). Dat platform wordt doorgaans gebruikt door ontwikkelaars voor het verzenden van info naar hun apps.

Chrome Canary is een experimentele browser die niet voor iedereen geschikt is. Gebruik daarvan is dan ook op eigen risico. Je kunt de browser gebruiken zoals je Chrome normaal ook zou gebruiken, maar er is altijd een kans dat de applicatie crasht of dat er andere problemen kunnen opduiken waar je eerder niet mee te maken had. Daarom is de applicatie niet echt geschikt voor de gemiddelde consument of dagelijkse gebruikers, maar wel leuk voor de mensen die snel toegang willen krijgen tot nieuwe functies die Google ontwikkelt.

  • Chrome Canary
  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.