Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update voor Chrome OS brengt betere bestandenmanager mee

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2017, 9:20 CategorieChrome OS

Google is begonnen met het uitrollen van versie 62 van het Chrome OS, die onder meer een betere bestandenmanager met zich meebrengt. Hoewel het uitrollen van de update is begonnen, kan het nog even duren voordat die bij iedereen is aangekomen.

Download de update voor Chrome OS

Google heeft laten weten dat de uitrol van versie 62 van het Chrome OS is begonnen. Eén van de dingen die deze update meebrengt, is een geüpdatete bestandenmanager (file manager). Deze werkt nu veel beter met een touchscreen. Zo kun je nu een bestand selecteren door het even ingedrukt te houden, waarna je vervolgens meerdere bestanden kunt selecteren. Je kunt ze dan slepen naar een andere map, bijvoorbeeld. Een welkome toevoeging voor een besturingssysteem dat eerst weinig met bestanden managen deed.

Verder zal Chrome OS notificaties anders in beeld gaan brengen. Voorheen leken die notificaties op de notificaties die de Chrome-browser op Windows laat zien, maar nu lijken ze op die van het Android-besturingssysteem, dankzij grote knoppen in het Material Design en kleine app-iconen. Ook laat de notificatie van het maken van een screenshot nu een voorbeeld van die screenshot zien. Als laatste heeft Google ervoor gezorgd dat het OS bestand is tegen recente internetbedreigingen (KRACK) en zijn er algemene prestatieverbeteringen.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.