Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Essential Phone goedkoper, mogelijk wegens tegenvallende verkopen

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2017, 12:39 CategorieAndroid

Eind mei werd ‘ie gepresenteerd: de Essential Phone. De 5,71-inch modulaire smartphone was bedacht door de man achter Android, Andy Rubin, als high-end toestel dat goed moest kunnen concurreren met soortgelijke vlaggenschepen. Maar dat lijkt niet bepaald te lukken en dus verlaagt het bedrijf de prijs.

Tegenvallende verkopen Essential Phone

Sinds eind augustus de eerste leveringen van de smartphone begonnen, loopt het naar het schijnt niet bepaald storm. Analistenbureau Fierce Wireless stelt op basis van marktonderzoek dat de verkopen vorige maand slechts in de duizenden liepen. Zo zou provider Sprint er hooguit vijfduizend verkocht hebben.

Dat is wel erg weinig, vergeleken met bijvoorbeeld Apple en Samsung, die allebei miljoenen smartphones per maand verkopen. Maar ook als je kijkt naar de prestaties van OnePlus, valt dit behoorlijk tegen. Bij lancering in 2014 had OnePlus verwacht hooguit 50.000 exemplaren te leveren, maar waren dat er meer dan 1 miljoen. Dat succes lijkt Essential niet te kunnen herhalen.

Lagere prijs

In een blogpost laat het bedrijf van Andy Rubin vandaag weten dat de Essential Phone voortaan nog maar 499 dollar kost. Daarmee is het toestel tweehonderd dollar goedkoper. Klanten die het toestel al voor het hogere bedrag aanschaften, krijgen een tegoedbon van tweehonderd dollar voor de webwinkel van het bedrijf.

De Essential Phone werd in mei onthuld en beschikt over nette specificaties. Zo zijn er naast dat 5,7-inch display erg dunne schermranden, is er een titanium behuizing en heeft het toestel vier gigabyte aan werkgeheugen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Reacties

  1. kjan
    24 oktober, 2017 om 11:58

    Als er nou gewoon een Headphone Jack in zat

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.