Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt Instant Apps eindelijk naar Play Store

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2017, 10:38 CategorieAndroid

Google’s Instant Apps zijn op een aantal plaatsen beschikbaar voor gebruikers van Android. Maar gek genoeg nog niet in de Google Play Store. Terwijl het hiermee juist mogelijk is om een app uit te proberen, alvorens je bepaalt of je hem wil installeren. Maar daar komt nu verandering in.

Instant Apps proberen

Google brengt de dienst eindelijk naar de Play Store. Daar zal een “try it now” knop verschijnen. Door erop te tikken, kan je meteen de app uitproberen, zonder hem eerst te moeten installeren. Dat scheelt weer tijd, al moet de functionaliteit wel naar meer apps gebracht worden.

Op dit moment kan Instant Apps gebruikt worden voor zes verschillende apps, waaronder zich Red Bull TV en Skyscanner bevinden. De bedoeling is om dat zo snel mogelijk naar veel meer apps te brengen, al is er niets bekend over de volgende apps die het gaan ondersteunen.

Andere tweaks

Afgezien van deze (voorlopig beperkte) nieuwe mogelijkheid, brengt Google nog een boel andere vernieuwingen naar de Play Store. Zoals we eerder vandaag al schreven, hoeven ontwikkelaars voortaan minder geld af te dragen.

Als gebruikers een abonnement via de Google Play Store afsluiten en dat meer dan een jaar houden, dan vraagt Google nog maar vijftien procent van de omzet (waar dat normaliter dertig procent is). Deze wijziging wordt op 1 januari 2018 doorgevoerd.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.