Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google meldt dat Android 8.1 in de komende weken verschijnt

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2017, 12:17 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de volgende update voor Android, Android 8.1, in de komende weken zal verschijnen. Eerst zal er nog een ontwikkelaarsversie van MR1 (maintenance release) gaan verschijnen, voordat de update naar iedereen komt.

Android 8.1 Oreo verschijnt binnenkort

Gisteren heeft Google meer informatie bekendgemaakt over de Pixel Visual Core. Dit is een system-on-a-chip (soc) die alleen op de nieuwe Pixel-smartphones van Google aanwezig is en wordt gebruikt voor het sneller verwerken van afbeeldingen. Tijdens het onthullen van deze details, vertelde Google ook direct dat we binnen nu en enkele weken de Android 8.1-update mogen verwachten. En, zoals je inmiddels mag aannemen, de toestellen van Google krijgen de update als eerst. Eerst zijn dus de Pixel- en Nexus-apparaten aan de beurt.

Helaas is er nog geen vaste releasedatum vrijgegeven voor de software-update. Ook weten we nog niet welke functies Android 8.1 met zich gaat meebrengen of wat we er verder van mogen verwachten. Wel weten we dat dit een MR1-release is en dat er eerst een ontwikkelaarsversie van wordt uitgebracht. MR1 staat voor maintenance release en de cijfers hebben betrekking op de volgorde van releases. Het wachten is nu op meer informatie vanuit Google, zodat we weten waar Android-gebruikers in de nabije toekomst naar uit kunnen kijken.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.