Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google onthult officieel de Google Pixelbook: high-end Chromebook

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2017, 19:15 CategorieChrome OS

Google heeft tijdens haar hardware- en software-evenement een nieuwe Chromebook aangekondigd: de Google Pixelbook. De Pixelbook draait op Chrome OS en is in verschillende standen te gebruiken, zoals laptop-, tablet-, tent- en presentatiemodus.

Dit is de Google Pixelbook

Google heeft een high-end Chromebook aangekondigd: de Google Pixelbook. De 2-in-1-tablet heeft een hoekig design gekregen, brede toetsen en trackpad en een 12,3″-scherm. Het apparaat gaat 999 dollar kosten en komt aanvankelijk niet naar Nederland toe. De Pixelbook is een convertible zoals we hem vaak met Windows 10 aan boord zien. Echter, deze convertible beschikt over het Chrome OS. Wel is het zo dat je de vier vertrouwde standen kunt gebruiken: de laptop-, tablet-, tent- en presentatiemodus.

In vergelijking met andere laptops, heeft de Google Pixelbook redelijk dikke randen. Het scherm heeft een schermverhouding van 3:2, waardoor je er bijvoorbeeld prettig op kunt lezen in tabletstand. Het basismodel, van 999 dollar, beschikt over een zevende generatie Intel Core i5-processor, 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslagruimte, maar er zijn ook modellen met meer opslag- en werkgeheugen. Er zijn twee usb-c-poorten aanwezig en je kunt er heel gemakkelijk je Google Pixel-smartphone aan koppelen.

Zo kun je bijvoorbeeld de tethering-functie mee inschakelen en heeft je laptop snel toegang tot het internet, via je smartphone. De Google Assistant is ook aanwezig op de Google Pixelbook en heeft zelfs zijn eigen toets gekregen op het toetsenbord. Je kunt op twee manieren communiceren met de Assistant: via je stem of via het toetsenbord. Het touchscreen ondersteunt overigens ook een stylus die Google zelf heeft ontworpen, met Wacon: de Pixelbook Pen. Deze kost 99 dollar en werkt op AAA-batterijen.

Die Pixelbook Pen kun je bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met de Google Assistant. Je kunt dingen omcirkelen bijvoorbeeld, waarna de Assistant je meer informatie kan geven. Tussen de Pen en de Pixelbook is er slechts tien ms vertraging. Verder zijn er meer dan tweeduizend drukpunten, wat ongeveer de helft minder is in vergelijking met andere high-end stylussen. In totaal zal de Pixelbook in drie verschillende configuraties beschikbaar zijn. Of het apparaat ooit naar Nederland komt, is op het moment van schrijven onbekend.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.