Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos is nu in staat je huisdieren te herkennen

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2017, 11:28 CategorieApplicaties

Google heeft een update doorgevoerd aan Google Photos, waardoor de fotodienst nu in staat is je huisdier(en) te herkennen. Mocht je meerdere huisdieren hebben die op elkaar lijken, dan kan de dienst het er echter nog wel moeilijk mee hebben.

Google Photos herkent je huisdieren

Het team achter Google Photos heeft aangekondigd dat de fotodienst nu in staat is je huisdieren te herkennen op de foto’s die je hebt opgeslagen binnen de app. Dat betekent dat je dus niet (altijd) meer een woord als ‘hond’ of ‘kat’ hoeft te gebruiken voor de foto’s van je beste vriend. Je kunt de foto’s met daarop je huisdier een naam meegeven, waardoor je in de toekomst dus sneller de beste foto van het dier kunt terugvinden. Daarnaast kun je ook op emoji zoeken en is het zelfs mogelijk op diersoort te zoeken binnen de applicatie.

Tegenover Buzzfeed laat Google weten dat het systeem al goed werkt, maar dat er soms nog wel een probleem kan opduiken wanneer je huisdieren hebt die veel op elkaar lijken. Maar, zo geeft de zoekmachinegigant aan, dit is nog maar het begin, dus vraagt het bedrijf geduld van gebruikers. Mocht Google Photos toch onverhoopt Snoetje laten zien terwijl je eigenlijk op zoek bent naar Boy, dan doe je er goed aan de foto te verwijderen uit de gegroepeerde set van foto’s die onder Boy vallen. Zo kan de app Snoetje en Boy uiteindelijk uit elkaar halen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.