Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Pixel 2 XL herkent meer dan 17.000 nummers zonder internetverbinding

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2017, 10:59 CategorieAndroid

Ontwikkelaars van het XDA-forum hebben ontdekt dat de Google Pixel 2 XL in staat is 17.000 nummers te herkennen zonder internetverbinding. Dat doet het toestel met de functie Now Playing, wat dus in feite een beperkte, maar wel offline iteratie is van zoiets als Shazam.

Google Pixel 2 XL herkent nummers offline

Wanneer de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL te koop zijn, dan kunnen gebruikers aan de slag met een functie genaamd Now Playing. Hiermee kunnen gebruikers offline nummers herkennen, zonder dat er dus data naar een server wordt gestuurd. Nu lijkt dit niet zo bijzonder: telefoons kunnen al jaren muziek herkennen. Maar waar zoiets als Shazam wel een internetverbinding voor nodig heeft, heeft de Pixel 2 dat dus niet. Maar dat betekent wel dat er een beperking op zit: er kunnen in totaal zo’n zeventienduizend nummers worden herkend.

Dat is ontdekt door leden van het ontwikkelaarsforum XDA. Daar heeft één lid, Kieron Quinn, de volledige lijst met de tot nu toe bekende nummers online gezet. Op die lijst staan dus alle patronen van nummers waarvan Google denkt dat jij die gaat opzoeken. De zoekmachinegigant heeft eerder al gezegd dat deze database op wekelijkse basis wordt geüpdatet. Er worden nummers toegevoegd, maar ongetwijfeld ook weggehaald wanneer niemand er naar luistert. In totaal gaat het voorlopig nog om 17.300 nummers.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.