Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Pixel 2 XL heeft veel schermproblemen

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2017, 22:49 CategorieAndroid

De Google Pixel 2 XL, die onlangs door Google is gepresenteerd als nieuwe superphablet, heeft schermproblemen. Reviewers die het apparaat mochten testen, klagen over allerlei missers.

Ingebrand scherm

Zoals een vreemde blauwe tint, een verkeerde kleurreproductie en dat soort zaken. En laatstelijk kwam er nog een vrij ernstige klacht bij: over een ingebrand scherm op de plek waar de onscreen knoppen zitten. Reviewer Alex Dobie liet het zien op twitter; bovenstaand plaatje is van hem. Het probleem deed zich voor na zeven dagen gebruik, meldt hij.

Niet eenmalig

Dat laatste betekent dat het scherm echt vernield is. En het is geen eenmalige klacht, er zijn er meer. Het inbranden van het amoled-scherm is een nieuwe klacht. Nu de navigatieknoppen onder het scherm zijn geplaatst, kunnen die schermen blijkbaar makkelijker inbranden. En vrij snel ook.

Schuivende pixels

Samsung heeft dit probleem getackeld met de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus door een speciale pixel-schuiftechniek te introduceren. Daardoor kan het scherm op die plek niet inbranden. De Pixel 2 XL is echter niet geproduceerd door Samsung, maar door LG.

Of de Pixel 2 XL slachtoffer is geworden door de truc van Samsung niet toe te passen, of gewoon door een slechte kwaliteit van het scherm, is op dit moment nog niet helder.

Nederland

De problemen zullen in Nederland niet snel aan het licht komen, want de Pixel-telefoons worden hier niet verkocht door Google. Wel door Belsimpel overigens, maar de levertijd daar is nog niet bekend. De prijs wel: 1149 euro.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.