Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google komt met Pixelbook met afneembaar scherm’

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2017, 10:47 CategorieChrome OS

Google hield begin deze maand een hardware- en software-evenement, waarop het een nieuwe Chromebook onthulde, de Pixelbook. De high-end convertible had geen afneembaar scherm, maar volgens de laatste geruchten komt die er straks ook.

Pixelbook met afneembaar scherm

De Koreaanse nieuwswebsite Digitimes meldt dat Google bestellingen bij fabrikant Quanta Computer geplaatst heeft voor een Pixelbook met een afneembaar scherm. Dat apparaat is nog niet aangekondigd, maar zou binnenkort op de markt gebracht worden. Ook deze variant zal een 12-inch display hebben, zoals de reguliere versie dat ook heeft.

Afgezien daarvan overweegt Google nog een aantal varianten uit te brengen. Naar het schijnt gaat het om mid-range en goedkopere apparaten. Alleen zijn die volgens de Digitimes nog niet besteld bij de fabrikanten, waarmee het de vraag is op welke termijn de apparaten op de markt gebracht worden.

High-end Chromebook

De begin deze maand aangekondigde 2-in-1 heeft een 12,3-inch scherm met verhouding van 3:2. Daarmee zou het bekijken van websites erg fijn moeten werken, vooral als je het apparaat bijvoorbeeld in de tabletmodus gebruikt. De laptop beschikt over een Intel Core i5-processor, met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslaggeheugen.

Naar verluidt ziet Google de Pixelbook als de volgende stap in de ontwikkeling van Chrome OS. Dat lichte besturingssysteem draait op steeds meer apparaten, maar wordt vooral gebruikt voor werk- en studiedoeleinden. Google wil dat mensen hun Chromebooks ook thuis gaan gebruiken en brengt daarvoor deze high-end variant uit. Tegelijk overweegt het dus ook goedkopere versies, zodat nog meer mensen kunnen instappen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.