Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt zoekresultaten relevanter afhankelijk van je locatie

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2017, 9:32 CategorieApplicaties

Google heeft dit weekend een grote verandering in zijn zoekmachine doorgevoerd. Vanaf nu blijven de zoekresultaten die je te zien krijgt hetzelfde, onafhankelijk van het domein waarmee je de site bezoekt. Niet het domein, maar je locatie is voortaan leidend.

Werking Google-diensten

Tot nu toe hing wat je te zien kreeg bij Google-diensten vrijwel altijd af van het domein dat je bezocht. Surfte je bijvoorbeeld naar Google.nl, kreeg je specifiek op Nederland toegespitste resultaten te zien. Maar surf je vanuit hier naar Google.de, krijg je die Duitse diensten. Daar komt nu verandering in met een update die het bedrijf doorgevoerd heeft.

“Als je in Australië woont, krijg je automatisch de dienst voor Australië te zien, maar als je naar Nieuw-Zeeland reist, veranderen je resultaten automatisch naar de lokale dienst in Nieuw-Zeeland. Indien je terugkeert naar Australië, schakel je naadloos terug naar de Australische dienst,” laat productmanager Evelyn Kao in een blogpost weten.

Nuttigere informatie

Google heeft daarom onderin beeld een nieuwe balk toegevoegd. Daar valt te zien welk land het detecteert. Vrijwel alle producten zullen daarvan de impact voelen: de zoekmachine voor op de desktop en kaartenproducten, evenals de app op iOS en mobiele diensten. De producten lopen straks dus gelijk met YouTube, Blogger, Earth en Gmail.

“We weten zeker dat deze verandering je zoekervaring zal verbeteren, want voortaan krijg je automatisch de meest nuttige informatie te zien, op basis van je zoekopdracht en andere context, waaronder je locatie,” laat Kao weten.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.