Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google wil eigen, gecertificeerd programma voor accessoires opzetten’

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2017, 8:53 CategorieAccessoires

Er is een gerucht verschenen over een mogelijk programma dat Google wil opzetten, voor gecertificeerde accessoires voor Android. Daardoor zouden accessoiremakers mogelijk toegang krijgen tot middelen van Google, zodat er veilige accessoires gemaakt kunnen worden. Net zoals MFi van Apple.

Googles eigen programma voor accessoires

Bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Google hebben tegenover de redactie van 9to5Google gemeld dat Google momenteel werkt aan een eigen programma voor gecertificeerde accessoires voor Android- en Google-apparaten. Dit nieuws zou op een later moment dan morgen worden gepresenteerd. Heel veel details zijn er nog niet op dit moment, maar we kunnen ons voorstellen dat dit gaat lijken op Apples MFi (made for iPhone, iPad, et cetera), waarbij accessoiremakers toegang krijgen tot Googles middelen.

Middelen als hardwareonderdelen, gereedschappen en documenten, zodat die accessoire als veilig kunnen worden gepresenteerd, middels exclusieve logo’s van Google die alleen kunnen worden uitgedeeld wanneer er is voldaan aan alle eisen. Het uiteindelijke doel van dergelijke programma’s is dat producten veiliger kunnen worden, doordat er richtlijnen en standaarden zijn opgesteld. Het wachten is nu totdat de eerste details over dit speciale programma naar buiten komen. Maar tot die tijd nemen we het nieuws met een korreltje zout.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.