Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor 7X met edge-to-edge display onthuld

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2017, 10:24 CategorieAndroid

Huawei heeft de Honor 7X onthuld, een smartphone met een 5,93-inch edge-to-edge display. Het apparaat heeft een behoorlijk lang paneel, doordat het een 18:9 beeldverhouding heeft. De resolutie van het scherm bedraag 2.160 bij 1.080 pixels. Opvallend is vooral de lengte van de telefoon.

Specificaties Honor 7X

De Honor 7X heeft een aluminium behuizing die uit één stuk gemaakt is. Voorop zien we een groot scherm met nauwelijks randen (waarmee ook Honor meegaat met de trend). Verder is er op de achterkant een dubbele camera te zien en een vingerafdrukscanner. De telefoon is voorzien van Android 7.0 Nougat en voorzien van EMUI 5.1.

De Honor 7X draait op een HiSilicon Kirin 659-processor, die acht rekenkernen heeft. Vier daarvan zijn geklokt op een rekensnelheid van 2,36 GHz, de andere vier op 1,7 GHz. Verder is er vier gigabyte aan werkgeheugen en kan er gekozen worden tussen 32, 64 en 128 GB aan opslaggeheugen.

Camera en andere functies

Zoals gezegd zitten er aan de achterkant twee cameralenzen. Het gaat om een hoofdcamera die plaatjes met zestien megapixels schiet en een tweede lens die over twee megapixels beschikt.  Voorop bevindt zich een acht megapixellens. De smartphone is verder nog voorzien van Bluetooth 4.1, een 3.340 mAh-batterij en er kunnen twee simkaarten in het toestel gestopt worden.

De Honor 7X is nu in China beschikbaar. De goedkoopste variant heeft 32 GB en kost daar zo’n 168 euro. Duurdere varianten zijn er ook: de 64 GB-versie kost 210 euro en de 128 GB-telefoon gaat voor  260 euro over de toonbank. De telefoon, overigens in de kleuren blauw, goud en zwart beschikbaar, zal in december in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn en wellicht rond ide tijd ook in Nederland.

  • Delen:
Honor 6X
Android Marshmallow (6.0)
Honor 8 Pro
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.