Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP annuleert plannen voor haar HP Elite X3-phablet met Windows 10 Mobile

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2017, 9:42 CategorieWindows

HP heeft in een interview laten weten dat de plannen voor de HP Elite X3, met Windows 10 Mobile, helemaal zijn geschrapt. Dat is op zich geen vreemde beslissing, aangezien Microsoft zelf ook steeds minder aandacht aan Windows 10 Mobile besteed.

Plannen HP Elite X3 geschrapt

HP heeft de plannen voor de HP Elite X3, en de opvolgers daarvan, in z’n geheel geschrapt. De reden daarachter is heel simpel. De Elite X3 draait op Windows 10 Mobile en dat is een platform waar eigenaar Microsoft nog maar weinig mee doet. Er is voor HP dus weinig reden om door te gaan, als zelfs de platformhouder er met de pet naar gooit. De plannen van HP voor de Elite X3 waren overigens ambitieus: het moest een Windows-apparaat worden dat een smartphone, tablet en pc kon zijn (met de nodige accessoires, natuurlijk).

Het product was met name gericht op zakelijke mensen die al hun bestanden op één apparaat wilden hebben staan. De ondersteuning zal in 2019 vanuit HP stoppen, dus voor de komende maanden heb je gelukkig nog een goed werkend product. De HP Elite X3 was overigens de laatste, echt goede smartphone met Windows 10 Mobile aan boord. Het lijkt nu dan echt gedaan te zijn met het platform. Microsoft heeft zelf ook al sinds 2015 geen nieuwe Lumia-toestellen aangekondigd. De Lumia-lijn is het vlaggenschip van Windows 10 Mobile.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.