Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP introduceert krachtige ZBOOK x2 convertible

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2017, 8:33 CategorieWindows

HP heeft vandaag de ZBOOK x2 officieel gepresenteerd. Deze nieuwe Windows-convertible is speciaal ontwikkeld voor diegenen die het beste van het beste willen hebben en hun apparaat liefst inzetten voor creatieve doeleinden.

HP ZBOOK x2

De HP ZBOOK x2 is een zogenaamde convertible, wat betekent dat het toetsenbord en het display los van elkaar gekoppeld kunnen worden. Ook beschikt het display over een standaard waardoor het scherm in een hoek te zetten is. Toetsenbord en display samen maken een krachtige laptop, alleen het display maakt een krachtige tablet. Interessant is ook dat het toetsenbord middels bluetooth met het scherm gekoppeld wordt en dus ook los van het scherm gebruikt kan worden. Het volwaardige QWERTY-toetsenbord is voorzien van backlight, komt met een extra groot clickpad en heeft een travel van 1.5mm. Ook beschikt het toetsenbord over diverse aansluitingen, waaronder een smart card-reader.

Het apparaat beschikt over een 14-inch DreamColor-display met een 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels), een antireflectiefilm en groot kleurbereik (100 procent van Adobe RGB). Het antireflectiefilter moet het scherm een matte look meegeven. HP heeft het scherm zelfs een speciale structuur meegegeven waardoor je het gevoel krijgt op papier te tekenen of schrijven wanneer je de optionele stylus gebruikt. Deze stylus maakt gebruik van Wacom EMR-technologie waardoor er geen batterij nodig is maar je toch nauwkeurig kunt schrijven of tekenen. Zo zijn er 4096 drukniveaus aanwezig en herkent de pen de hoek waarin getekend of geschreven wordt. Volgens de Amerikaanse fabrikant is het de beste stylus die het bedrijf ooit op de markt heeft gebracht. De pen is optioneel en kan middels een ‘smart card pen holder’ met het toetsenbord meegedragen worden. Ook komt er een losse penhouder op de markt, net als een case met ingebouwde penhouder.

Verder komt de ZBOOK x2 uitgerust met alles wat je van een high-end convertible mag verwachten, waaronder een Intel Core i5- of Core i7-processor met een Nvidia Quadro M620-gpu (zit in het toetsenborddeel) die volgens HP 73 procent meer grafische prestaties biedt dan de chip in de Surface Pro 2. Een dubbele koeling moet ervoor zorgen dat de optimale prestaties gegarandeerd blijven. Het systeem is geoptimaliseerd voor Adobe Creative Suite en handig is ook dat Adobe CS Deskop Manager op het apparaat geïnstalleerd staat. HP heeft de convertible ook een industrieel design meegegeven dat met name bij de creatieve professionals in de smaak moet vallen. Op de behuizing zien we bijvoorbeeld 18 knoppen terug waaraan shortcuts gehangen kunnen worden.

Overige specificaties van de ZBOOK x2 zijn een batterijduur van 10 uur, een sata-ssd opslaggeheugen van 128GB of 512GB (of een HP Z Turbo Drive pci-e-ssd van 256GB of 2TB) en maximaal 32GB aan werkgeheugen. Qua aansluitingen zien we hdmi 1.4, usb 3.0-poort en twee usb 3.1 type-c-aansluitingen met ondersteuning voor Thunderbolt 3. HP brengt ook diverse accessoires voor de convertible uit, waaronder een beschermende case en een dock met Thunderbolt-aansluiting.

Prijs en beschikbaarheid

De HP ZBOOK x2 moet vanaf december in de Nederlandse schappen liggen voor een prijs van 1949 euro.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.