Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei bevestigt dat Mate 9- en P10-series Android 8.0 Oreo krijgen

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2017, 9:27 CategorieAndroid

Huawei heeft laten weten dat de Mate 9- en P10-series de update naar de nieuwste versie van Android gaan krijgen: Android 8.0 Oreo. De nieuwste toestellen van de fabrikant, de Mate 10-serie, wordt al standaard geleverd met Oreo aan boord.

Android 8.0 Oreo voor deze Huawei-toestellen

De onlangs onthulde Huawei Mate 10-serie is de eerste lijn van de fabrikant die zal worden geleverd met Android 8.0 Oreo aan boord. Maar dat betekent natuurlijk niet dat alleen deze smartphones van het bedrijf Oreo gaan krijgen. De fabrikant heeft namelijk laten weten dat de Mate 9- en P10-series dezelfde update zullen gaan ontvangen. Wanneer de toestellen de updates zullen ontvangen is nog niet bekend. Maar eigenaars van een Mate 9, Mate 9 Pro, P10 of P10 Plus kunnen dus uitkijken naar nieuwe softwarefuncties.

Er is wel ongeveer een tijd van uitgave bekend. De Huawei Mate 10 (Pro) zal op 23 november verschijnen. Ongeveer drie of vier weken later krijgt de Mate 9 (Pro) toegang tot dezelfde software. Over de P10 (Plus) is niet echt iets bekend. De update zou ‘in de nabije toekomst’ worden uitgebracht. De EMUI 8.0-softwareschil is qua design en uiterlijk weinig veranderd ten opzichte van de vorige versie. De veranderingen zijn vooral onder de motorkap doorgevoerd. Zo is de performance van de schil met twaalf procent toegenomen.

  • Delen:
Huawei P10 Plus
Android Nougat (7.x)
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.