Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei presenteert de Mate 10 Pro en Mate 10 lite

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2017, 16:14 CategorieAndroid

Huawei heeft zojuist twee nieuwe toestellen aan de Mate-lijn toegevoegd. De Chinese fabrikant presenteerde in München de Huawei Mate 10 Pro en de Huawei Mate 10 lite. Beide toestellen moeten in november naar Nederland komen.

De nieuwe Huawei Mate 10 Pro is voorzien van de nieuwe Kirin 970-processor: het eerste Artificial Intelligence (AI) platform voor mobiel gebruik van de Chinese fabrikant. De Mate 10 lite is een aanvulling op de Mate 10-familie en een toestel speciaal voor de ‘jonge social savvy gebruiker’. 

Huawei Mate 10 Pro

De Mate 10 Pro is het eerste toestel met de nieuwe Kirin 970-processor. De op kunstmatige intelligentie gebaseerde verbeteringen moeten zorgen voor een snellere en meer persoonlijke mobiele ervaring. De Kirin 970 is een TSMC 10nm-processor en beschikt over een octa-core ARM Cortex-CPU, een Mali G72 12-core-GPU en de eerste NPU speciaal ontworpen voor mobiele apparaten. Kirin 970 omvat bovendien een nieuwe dubbele beeldsignaalprocessor (ISP), voor slimme fotografie gebaseerd op AI. Het toestel wordt geleverd met dual 4G SIM-ondersteuning en dual VoLTE-aansluitingen.

Dankzij een combinatie van individuele en collectieve intelligentie voor on-device AI zijn de toestellen van de nieuwe Mate-reeks in staat om realtime te reageren op gebruikers, onder meer via de AI-gebaseerde scèneherkenning en objectherkenning in real-time, en de snelle AI-vertaalfunctie.

De Huawei Mate 10 Pro beschikt over een 6-inch FullView Display met een 18:9-OLED-beeldscherm, zeer slanke rand, een hoge screen-to-bodyverhouding en ondersteuning voor HDR10. Ook komt het toestel met een 4000 mAh accu met TÜV-veiligheidscertificaat, snellaadfunctie en AI-gebaseerd batterijbeheer. Het 3D-glas van dit iconische toestel is aan de vier zijden symmetrisch afgerond, voor een ergonomische grip. Daarnaast is het toestel IP67 water- en stofbestendig.

Huawei werkte voor de camera’s opnieuw samen met Leica. Samen ontwikkelden ze een camera met dubbele lenzen; 12-megapixel RGB- + 20-megapixel monochroomsensoren, optische beeldstabilisatie (OIS), een dubbbel f/1.6-diafragma, AI-gebaseerde bokeh en digitale zoomfunctie. De nieuwe realtimefunctie voor scène- en objectherkenning werkt met AI en selecteert automatisch de beste camera-instellingen op basis van het te fotograferen object en de omgeving. De camera biedt ook een AI-gebaseerde digitale zoomfunctie en een AI-bewegingsdetector, voor heldere portretten en scherpere foto’s van objecten.

De Mate 10 Pro wordt gelanceerd met de EMUI 8.0 van Huawei, die draait op Android 8.0. De interface biedt onder meer een Smart Screen-functie voor een split-screeninterface, zodat je twee apps naast elkaar kunt gebruiken, en ondersteuning voor een volledige desktopervaring: je kunt het scherm van je smartphone spiegelen of uitbreiden, waarbij persoonlijke meldingen, oproepen en berichten privé blijven.

Huawei Mate 10 lite

Ook de Mate 10 lite komt naar Nederland. Deze smartphone is ontwikkeld voor diegenen die veel met social media bezig zijn en high-end fotos en videos wil kijken en capturen. Het toestel is voorzien van een 5.9-inch FullView-scherm met 83 procent screen-to-body ratio en een viervoudige camera set-up. Voor én achter is het toestel uitgerust met een dubbele camera: voor de selfies gebruik je de gecombineerde 13 en 2 megapixel front dual-lens camera. De back-camera overtoept dit met de 16 en 2 m dual-lens camera.

Op de achterkant vind je de vingerafdruksensor om de Mate 10 lite op een snelle en veilige manier te ontgrendelen. Op het gebied van prestaties heeft Huawei de Mate 10 lite uitgerust met een 16nm 8-core Kirin 659 chipset die een kloksnelheid van 2.36GHz heeft. Deze wordt vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Het geheel draait op Android 7 met daar overheen de EMUI 5.1 interface. De 3.340mAh accu moet tot twee dagen meegaan op een volle lading. Het toestel is beschikbaar in de kleuren graphite black, prestige gold en aurora blue.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Mate 10 Pro is leverbaar in drie kleuren: grijs, mocca en blauw. Het toestel is vanaf 23 november beschikbaar voor een adviesprijs van 799 euro. Voor 23 november is het toestel beschikbaar als Pre-Order met Moleskin Smart Writing Set ter waarde van 298 euro. De Mate 10 lite is leverbaar in drie kleuren: Zwart, Goud en Blauw. Het toestel zal vanaf 8 november beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 349 euro.

  • Delen:
Huawei Mate 10 Lite
Android Nougat (7.x)
Huawei Mate 10 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.