Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram test nu een stopmotioncamera voor het onderdeel Stories

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2017, 9:43 CategorieApplicaties

Instagram test momenteel een nieuwe functie voor het onderdeel Stories: een stopmotioncamera. Met die camera maak je zelf een gif. Dat doe je door een serie foto’s achter elkaar te maken, die de applicatie vervolgens omzet tot één gif-bestand.

Stopmotioncamera voor Instagram

Instagram is momenteel een nieuwe functie voor Stories aan het testen: een stopmotioncamera. Met deze functie maak je een aantal foto’s achter elkaar, die de app vervolgens omzet tot één gif-bestand (een gif is een bewegende afbeelding). Vervolgens kun je die gif in je Story van de dag gebruiken. Het zal overigens niet mogelijk zijn om de afzonderlijke afbeeldingen te bewerken. Wel kun je het gemaakte bestand nog versieren met allerlei dingen die je al kent van het sociale medium, zoals stickers en natuurlijk teksten. Dan kun je het werk posten.

Het heeft even geduurd, maar het lijkt er nu wel op dat Instagram eindelijk eigen, soms experimentele, functies zal gaan introduceren. Het afgelopen jaar heeft het team alles op alles gezet om zo veel mogelijk aspecten van concurrerende diensten, zoals Snapchat, naar de eigen app te brengen, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. Omdat dit nu nog om een testfunctie gaat, moeten we nog even afwachten of die daadwerkelijk naar iedereen wordt uitgerold. Het kan ook nog zijn dat er functies van de slowmotioncamera worden veranderd.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 8 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.