Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook test abonnement voor Instant Articles, maar alleen op Android

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2017, 9:54 CategorieApplicaties

Facebook heeft laten weten dat het bedrijf begint met het testen van een abonnement voor Instant Articles. Voorlopig alleen op Android. Het testen gebeurt in de Verenigde Staten, maar ook in enkele landen in Europa.

Betalen voor Instant Articles op Facebook

Facebook begint met het testen van een abonnement voor Instant Articles op het sociale medium, maar voorlopig alleen op Android. Dat testen gebeurt in de Verenigde Staten, maar ook in enkele landen in Europa. Publicaties die meedoen zijn onder meer Bild, The Boston Globe, The Economist, Hearst-owned properties, The Houston Chronicle and The San Francisco Chronicle, La Repubblica, Le Parisien, Spiegel, The Telegraph, Tronc (The Baltimore Sun, The Los Angeles Times en The San Diego Union-Tribune) en The Washington Post.

Facebook zal twee verschillende modellen gaan testen. Een model waarbij de eerste tien artikelen gratis zijn, en mensen vanaf het elfde artikel dienen te betalen. En een model waarbij de uitgever zelf bepaalt welke artikelen gratis zijn en welke niet. Mocht een gebruiker een abonnement afnemen, dan zal de uitgever honderd procent van dat bedrag ontvangen, laat Facebook weten. Instant Articles bestaat al sinds 2015 en wist mensen naar zich toe trekken met de belofte dat de artikelen sneller geladen worden en dat er minder reclame op staat.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.