Alle iPhones die gepland staan voor 2018 krijgen Face ID, geen Touch ID’

13 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
iphone-x-truedepth-face-id

Er is een voorspelling gedaan dat alle iPhones die in 2018 moeten uitkomen, zullen worden voorzien van Face ID en de Truedepth-camera. Deze iPhones zullen het waarschijnlijk ook zonder Touch ID (de vingerafdrukscanner) moeten doen.

‘Alleen Face ID voor nieuwe iPhones in 2018’

KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple alles inzet op Face ID in de toekomst en niet alleen nieuwe iPads, maar ook de nieuwe iPhones, die gepland staan voor 2018, zal voorzien van de cameratechnologie. Momenteel heeft Apple nog wel last van wat productieproblemen met betrekking tot de benodigde onderdelen voor de Truedepth-camera, maar die camera wordt straks wel een uniek verkoopaspect voor de nieuwe iPhones. Deze zet zorgt er mogelijk ook voor dat Apple Touch ID helemaal gaat schrappen.

Dit zou als voordeel hebben dat straks alle iPhones een voorkantvullend scherm gaan hebben, net zoals de iPhone X nu al heeft. Enkele Chinese smartphonemakers kijken nu naar de mogelijkheden van de vingerafdrukscanner onder een touchscreen, maar vanwege de hoge kosten die daaraan verbonden zouden zijn zou Apple niet voor die oplossing willen kiezen. Wel zou Apple er achter de schermen aan blijven werken en mogelijk veel later met een vingerafdrukscanner onder een touchscreen komen, wanneer de kosten zijn gedaald.

Reacties (0)