Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Edge-browser is vanaf nu te downloaden op Android

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2017, 9:09 CategorieApplicaties

Microsoft heeft laten weten dat de browser Microsoft Edge vanaf nu te downloaden is vanuit Google Play en dus is uitgebracht op Android. Het gaat hier vooralsnog wel om een preview-versie, dus in de nabije toekomst komen er nog extra functies aan.

Microsoft Edge te downloaden op Android

Eerder kondigde Microsoft al aan dat de Microsoft Edge-browser, die voorheen alleen beschikbaar was voor Windows 10, naar Android en iOS zou komen. De iOS-versie werd destijds direct gelanceerd via Testflight, waardoor Microsoft in staat is de software te testen voordat het grote publiek toegang tot de browser krijgt. Android-gebruikers moesten er nog even op wachten, maar dat hoeft nu niet meer. De browser is namelijk vrijdag gelanceerd voor Android en is nu als preview-versie te downloaden van Google Play, de digitale Android-winkel.

De browser maakt niet gebruik van Microsofts EdgeHTML-engine, maar van Googles Blink-engine. Het bedrijf laat weten dat het graag de beste engine (basis van een app) wil gebruiken die bij het platform past, zodat alles netjes met elkaar kan samenwerken. Omdat Microsoft Edge momenteel nog de preview-status heeft, betekent dat dat je kunt rekenen op continue updates. Je krijgt dus vaak nieuwe functies voorgeschoteld. Ook kan het zijn dat er nog vervelende fouten in de software zitten. Houd daar dus rekenen mee.

  • Microsoft Edge
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Reacties

  1. Filia
    11 februari, 2018 om 17:14

    Installeren browser Edge.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.