Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft werkt aan Andromeda, een nieuw tablet-achtig apparaat’

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2017, 23:25 CategorieWindows

Microsoft heeft volgens Windows Central een oud tablet-project nieuw leven ingeblazen. Er zou weer gewerkt worden aan een opvouwbare tablet die speciaal geschikt is voor het maken van aantekeningen. Zoals vroeger, op een PDA.

Het werkt met digitale inkt en een pen, net als een e-reader. Alleen wel eentje die draait op Windows 10. Het apparaat zou volgend jaar op de markt komen.

Geen Windows Mobile

Hoewel Windows 10 Mobile al dood is verklaard, is dit dus een nieuwe poging van de Windows-producent om toch nog enige aanwezigheid op het mobiele vlak te hebben. Dat doet Microsoft door niet in te zetten op smartphones of tablets, maar een nieuwe categorie die het midden houdt tussen een smartphone en een e-reader en een ouderwetse PDA. Waar je ook op kon schrijven met een digitaal pennetje.

Andromeda

Volgens Windows Central wordt er aan twee projecten gewerkt bij Microsoft; CShell en Windows Core OS. Die twee projecten spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het nieuwe mobiele apparaat dat Microsoft op de markt wil brengen. Volgens geruchten wordt dit apparaat achter de schermen ‘Andromeda’  genoemd. Dat kan nog een werktitel zijn die later wordt veranderd.

Courier

Het apparaat zou veel weg hebben van de Courier-tablet (zie plaatje bij dit artikel, link naar filmpje) die Microsoft in 2009 al presenteerde, maar al vrij snel de nek omdraaide. Nu wil Microsoft dit project blijkbaar met nieuwe inzichten alsnog oppakken.

Het draait helemaal om digitale inkt (e-ink) bij deze tablet-achtige. Er wordt vermoed dat de Andromeda op een ARM-gebaseerde processor draait, zeg maar een Qualcomm Snapdragon-CPU. Of die in staat is om Windows 32-programma’s te draaien is nog een open vraag.

Geen iPhone-concurrent

De Andromeda is blijkbaar niet bedoeld voor de gewone consument. Het wordt geen concurrent voor Android of de iPhone, maar een apparaat voor mensen die zoiets nodig hebben. Wellicht wordt het gebruikt op scholen, door journalisten, of anderen die moeten kunnen schrijven en tekenen onderweg.

Microsoft heeft in het recente verleden een aantal patenten voor opvouwbare apparaten met schermen geregistreerd. En Microsoft heeft ook verklaard dat als het bedrijf terugkeert in de ‘mobile space’, dit met een compleet nieuw soort apparaat zal zijn. Dus de voortekenen dat er iets bijzonders op de markt komt, zijn er.

Surface Note?

Dus nu mag er geraden worden wat de naam van dit nieuwe apparaat zal worden. Surface Note, Surface Journal?

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.