Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Moto Mods: ervaringen met JBL SoundBoost 2, TurboPower Pack en 360 Camera

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2017, 9:50 CategorieAccessoires

In dit artikel kijken we naar drie verschillende soorten Moto Mods voor de Moto Z-lijn: de JBL SoundBoost 2, TurboPower Pack en 360 Camera. Deze mods passen op de modulaire smartphones Moto Z, Moto Z Force, Moto Z2 Force, Moto Z Play en Moto Z2 Play.

Wat zijn Moto Mods?

In 2016 lanceerden Motorola en Lenovo de eerste smartphone in de nieuwe Moto Z-lijn. Deze smartphonelijn is kenmerkend door zijn modulaire karakter. Gebruikers kunnen functies toevoegen door gebruik te maken van zogenoemde Moto Mods. Dit zijn accessoires die je op de achterkant van de smartphones kunt klikken. Dat gaat heel gemakkelijk: middels krachtige magneten blijven de accessoires goed zitten. Zo hoef je niet te rommelen met aansluiten of andere methoden: het is simpelweg erop leggen en vastklikken.

De Moto Mods nemen ook geen poorten in beslag die je eigenlijk voor andere dingen had willen gebruiken. Onderaan de Moto Z-smartphones zit een usb-c-poort, maar die kun je nog altijd gebruiken voor de oplader of het verloopstukje voor de koptelefoon. In plaats daarvan gebruiken de Mods speciale contactenpunten op de achterkant. Middels die contactpunten wordt data uitgewisseld. Je hoeft de smartphone ook niet uit te schakelen wanneer je wilt wisselen. Dit kun je op elk moment doen, de smartphone doet dan de rest.

Je kunt alle Moto Mods op elk toestel binnen de Moto Z-lijn gebruiken. Sommige Mods kun je direct gebruiken zonder extra stappen, terwijl andere Mods toch van de gebruiker vragen een app te downloaden of een instelling na te kijken. Maar over het algemeen ben je hier weinig tijd aan kwijt. Mocht je toch nog iets willen nakijken of aanpassen, dan kun je dat doen door van boven naar beneden te vegen. Daar kun je zien welke Mod precies gebruikt wordt. Door erop te tappen krijg je basale, maar handige informatie over de accessoire te zien.

Er bestaan op dit moment dertien Moto Mods. In dit artikel behandelen we er drie: de JBL SoundBoost 2, Moto TurboPower Pack en Moto 360 Camera.

Moto Mods: JBL SoundBoost 2

De JBL SoundBoost 2 is een speaker in de vorm van een Moto Mod. Dit is een verbeterde versie van de eerste SoundBoost en heeft, net als haar voorganger, een ingebouwde kickstand. Zo kun je je smartphone rechtop zetten en genieten van de muziek die uit de speaker komt. In vergelijking met dat vorige model zijn er niet heel dingen veranderd. Eén van de grootste aanpassingen is het doek dat nu over de speaker zit. De vorige iteratie heeft daar een plastic raster zitten. Dit doek over de speaker geeft de accessoire een hoogwaardig karakter mee.

De JBL SoundBoost 2 lijkt dit keer ook echt op een speaker. Aan de binnenkant zit tevens een usb-c-poort waarmee je het apparaat kunt opladen. Ook is er een knopje waarmee je kunt checken hoeveel energie er nog in de accu zit. Verder is de speaker spatwaterdicht en hoef je je dus geen zorgen te maken als je er per ongeluk eens wat drinken op morst. Dit keer levert JBL er ook een applicatie bij, waarmee je toegang krijgt tot presets (die je helaas niet zelf kunt instellen). Het gebruik van de applicatie is echter niet verplicht, maar wel handig.

De geluidskwaliteit van de JBL SoundBoost 2 is van behoorlijk niveau. Het is vergelijkbaar met een goede bluetooth-speaker van rond de honderd euro. De tonen klinken kraakhelder, behoorlijk strak en de bas gaat behoorlijk diep (zoals met meer JBL-producten). In vergelijking met het vorige model is er weinig veranderd; mocht je dat model dus al hebben, dan hoef je dit model niet per se te halen. De accu van de speaker gaat zo’n tien uur mee. Al met al is dit een waardevolle toevoeging voor je Moto Z, voor goed geluid onderweg.Moto Mods: Moto TurboPower Pack

De Moto TurboPower Pack is een powerbank voor de Moto Z-lijn, met een accu van 3490 mAh. Deze accessoire is niet alleen dunner dan haar voorganger, maar ook ietwat sneller. Qua uiterlijk is er verder weinig veranderd. De powerbank wordt geactiveerd wanneer de accu van de Moto Z onder de tachtig procent komt. Voor die tijd zal de extra energie niet worden aangesproken. Wanneer de Mod helemaal is opgeladen, dan zal ook de smartphone helemaal opgeladen kunnen worden. Je hebt er als het ware een extra batterij bij.

De Moto TurboPower Pack heeft een aantal handige aspecten. Zo kun je de accessoire opladen terwijl je de telefoon oplaadt. Eerst wordt de smartphone helemaal opgeladen en daarna is de accessoire aan de beurt. Maar je kunt de TurboPower Pack ook alleen opladen, middels de usb-c-poort. Verder zijn er vier lampjes op de achterkant, inclusief een knopje, waarmee je kunt achterhalen hoeveel energie er nog over is wanneer die niet al aan de smartphone zit vastgeklampt. Er is helaas geen ondersteuning voor draadloos opladen aanwezig.

Dat laatste kan wel met de Moto Style Shell, maar dat geldt alleen voor de smartphone dan. De Moto TurboPower Pack is een handige accessoire voor de mensen die veel van hun smartphone eisen. Zo weet je honderd procent zeker dat je de dag doorkomt. Ook kan de accessoire handig zijn voor wanneer je naar een vierdaags festival gaat of iets dergelijks. De Motorola Moto Z2 Force die we testen gaat nu al meer dan vier dagen mee, nadat we de smartphone helemaal hebben opgeladen, leeg hebben laten lopen en de Pack hebben gebruikt.Moto Mods: Moto 360 Camera

Wanneer je de Moto 360 Camera op de achterkant hebt geklikt, dan kun je daarna direct de vooraf geïnstalleerde camera-app openen om toegang te krijgen tot haar functies. Zo krijg je meteen te zien wat de camera ziet, in de volle 360 graden. Het paradepaardje biedt de mogelijkheid video’s in 360 graden te schieten, in 4K-kwaliteit. Maar je kunt er ook foto’s in 360 graden mee maken, evenals panoramische foto’s. Gebruikers zijn verder in staat een live stream te starten voor sociale media. De mod is overigens niet zelfstandig te gebruiken.

De beeldsnelheid is 24 frames per seconde. Handig om te weten over de 4K-resolutie: dit is niet hetzelfde als op een plat scherm. De pixels moeten namelijk verspreid worden, zodat er een compleet 360-graden-beeld kan worden gemaakt. Maar dan nog is het beter dan een full hd-resolutie. De kwaliteit is redelijk te noemen. Opvallend is echter de lijn in het midden van de video, waar beide camera’s hun content samenvoegen. En dat kan storend zijn, maar het doet verder niet af van de mogelijkheden en de rest van de kwaliteit.

Over het algemeen zijn de beelden scherp genoeg om te kunnen zien wat er nou precies allemaal gebeurt in de video. Maar objecten die verder weg staan, worden wat ‘zachter’ in beeld weergeven. Datzelfde geldt voor de foto’s. Panoramische foto’s laten echter een mindere kwaliteit zien, waardoor je beter gewoon de smartphone zonder Mod zou kunnen gebruiken. Over het algemeen is de kwaliteit grotendeels dus wel goed, maar zijn er duidelijk nog problemen aanwezig om een aankoop te rechtvaardigen. Je kunt nu nog zonder.

Meer lezen

Wil je meer lezen? Neem dan ons uitgebreide archief met tips eens door. Voor meer informatie over de verschillende Android-tablets en -smartphones, raden we je aan onze tablet database eens door te nemen. Je doet er ook goed aan de tips door te nemen die we hebben opgeschreven voor wanneer je een nieuwe tablet wil kopen. En heb je zelf een oude tablet, check dan deze mogelijkheden.

  • Delen:
Motorola Moto Z2 Force
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.